iOS 13.2 розкрила подробиці про невідомий пристрій Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

28 жовтня компанія Apple випустила оновлення iOS 13.2. Воно містить кілька нововведень, про які відомо цілком офіційно, але в ньому також були знайдені відомості, які Apple ретельно приховує.

Сайт 9to5mac зауважив в коді iOS 13.2 відсилання до нового пристрою Apple, яке ще не було випущено і навіть не анонсовано. Цей гаджет називається AirTag, а в коді міститься інформація про його сполучення зі смартфоном і заміні в ньому акумулятора. Файли порожні, пізніше на їх місці повинні з’явитися зображення самого пристрою, а також невеликі відеоінструкції по роботі з ним. Ці файли можуть бути замінені компанією Apple віддалено в будь-який момент.

1683547e5bd91e9d5c7044ecc8b0329f.png (100 KB)

AirTag можна буде сполучати з iPhone приблизно так само легко, як навушники AirPods, колонку HomePod і будь-які інші пристрої Apple. Через пошук в додатку «Локатор» можна побачити місце розташування цього гаджета.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мова йде про так звані маячки для речей, підтримка якого реалізована в iPhone 11, 11 Pro і 11 Pro Max. У ці смартфони встановлений чіп U1, який забезпечує обмін даними з іншими пристроями і визначає їх положення в просторі. Запатентована Apple система також передбачає взаємодію з камерою в режимі доповненої реальності: користувач запускає на смартфоні додаток камери і побачити позначку того місця, де знаходиться предмет, який потрібно знайти.

Користувач зможе купити будь-яку кількість маячків і встановити їх в ті речі, які боїться втратити. Як тільки зв’язок з цією річчю буде втрачена або вона піде від користувача на певну відстань, на смартфон прийде повідомлення. Користувач також зможе відзначати «безпечні зони» – повідомлення не прийде, якщо залишити там річ ​​з маячком.

62fdc0fc23795e101af18e4de2e38533.png (38 KB)

Подібні маячки вже існують – вони сполучаються зі смартфоном і сигналізують про те, що річ, до якої вони причеплені, пропала із зони охоплення Bluetooth. Як правило, їх можливості сильно обмежені – наприклад, не можна бачити їх розташування в мобільному додатку і не можна отримувати повідомлення від них на смартфон.

7616f3b9103a9b8b1efbf1f55e4b6deb4f.jpg (50 KB)

Презентація AirTag може відбутися в найближчі дні. Не виключено, що Apple не стане проводити окремий захід, а просто анонсує цей пристрій на своєму сайті, як у випадку з навушниками AirPods Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.