Забудьте Galaxy Fold: цей складаний смартфон набагато крутіший

Після демонстрації «гнучкої розкладачки» у вересні цього року TCL показала ще один незвичайний Z-подібний смартфон з гнучким дисплеєм

Багато виробників експериментують зі складними смартфонами вточності із гнучкими екранами, в їх числі – Samsung, Huawei, Motorola, Xiaomi і інші. Але те, що готує китайська компанія TCL, кардинально відрізняється від усього того, що ми бачили раніше. До рук журналістів видання CNET потрапив прототип пристрою TCL з подвійним шарніром, який складається з трьох частин і в відкритому вигляді перетворюється на величезний 10-дюймовий планшет.

Найцікавіше в цьому смартфоні то, що шарніри рухаються в різних напрямках, а сама конструкція, яка отримала назву Butterfly Hinge, виконана в формі літери «Z». По суті це вже схоже не на книжку, а на буклет, коли ви відкриваєте або закриваєте пристрій. У складеному вигляді дві частини дисплея опиняються всередині, а одна розгортається назовні, виконуючи роль зовнішнього екрана. До слова, в такому стані цей тришаровий «сендвіч» практично не відрізняється від звичайного смартфона, хіба що товщиною корпуса.

Як і у випадку з іншими складними смартфонами, процес складання досить простий і інтуїтивний. Багато в чому завдяки відмінним шарнірним механізмам. Зрозуміло, технології поки не дозволяють використовувати скло для гнучкого екрану (там все ще пластик), тому складки на згинах помітні. Це викликає питання про надійність і довговічності такого дисплея, який піддається впливу не тільки тиску, а й розтягуванню. Теоретично TCL може зіткнутися з тими ж проблемами, що і Samsung з Galaxy Fold.
У цього прототипу поки немає назви, ціни або зразкових термінів випуску. Навіть не працює, але, за словами компанії, це все буде. Що стосується оснащення, пристрій обладнаний основною камерою з чотирма модулями, фронтальною камерою і роз’ємом Type-C. Сценаріїв його використання кілька. Наприклад, апарат можна використовувати як альтернативу ноутбуку: одна частина екрану буде виконувати роль клавіатури, а інша – основного дисплея.
На сьогоднішній день немає єдиної думки про те, який дизайн складного смартфона є найкращим, оскільки категорія пристроїв з гнучкими екранами тільки зароджується. Зате ми маємо унікальну можливість стати свідками фантастичних концепцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.