Такого не очікував ніхто: Sony PlayStation 5 отримала приголомшливу можливість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лічені години назад відомий інсайдер @PSErebus, який вже десятки разів повідомляв достовірні відомості до їх офіційного розголошення, повідомив вкрай цікаву інформацію, яка проливає світло на одну з ключових особливостей ігрової консолі PS5. Всі вже напевно чули, що нова консоль виявиться здатна запускати в режимі сумісності гри від PlayStation 4, випущеної ще в 2013 році. За рахунок цього всі власники новенької Sony PlayStation 5 зможуть прямо зі старту продажів робити на ній запуск більш ніж 1500 відеоігор від різних розробників. Проте, як виявилося, зупинятися на цьому японська корпорація не захотіла. Навпаки, вона зробила так, щоб власники її PS5 отримали можливість запускати ігри від будь-яких старих поколінь PlayStation, починаючи з самого першого. Це означає, що грати в ігри стане можливим навіть в тому випадку, якщо вони були створені для PS1, PS2 і PS4.

Щоб це зробити потрібно вставити диск в приставку. Крім того, за деякими даними, старі відеоігри для PS1 і PS2 будуть перевипускатися на спеціальних дисках для Sony PlayStation 5, завдяки чому, купивши такий, грою отримає можливість грати в десятки або навіть сотні стареньких класичних відеоігор. Йдеться про нативну підтримку, завдяки чому ніякий різниці, на якій приставці грає гравець, не буде, за винятком хіба що ергономіки при управлінні, адже всі геймпади для консолей цього виробника відрізняються один від одного. Сама японська корпорація поки що не робила ніяких заяв із цього приводу, але вона вже заявляла, що впровадженням підтримки старих ігор вона дійсно займається.

Якщо все насправді виявиться саме так, а це дуже навіть ймовірно, всі користувачі новенької ігрової приставки Sony PlayStation 5 зможуть запускати на ній сумарно більше п’яти тисяч відеоігор, випущених для консолей за останні більш ніж 20 років. Грати в усі такі стане можливим на одній єдиній консолі, за рахунок чого вона виявиться вкрай привабливою в усіх відношеннях. Очікується, що коли PS5 надійде в продаж, купити її стане можливим за $ 500, тобто її покупка обійдеться в украй скромну суму грошей, адже комп’ютер з аналогічним «залізом» і продуктивністю обійдеться в суму, яка щонайменше в два рази більша.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.