Потужніший і дешевший за MacBook Air: Google випустила ноутбук Pixelbook Go

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новинка являє собою прямого конкурента для MacBook Air від Apple, володіючи рядом дуже значних переваг, на кшталт клавіатури, що не залипає. Новий портативний комп’ютер володіє металевим корпусом, великим трекпедом стильним зовнішнім виглядом і великою автономністю, а досягається така за рахунок встановленої на нього операційної системи Chrome OS, яка вкрай економно витрачає енергію, тим самим забезпечуючи тривалий період часу роботи на одному заряді.

Новинка оснащена 13,3-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю 1920 на 1080 пікселів (Full HD) або ж 3840 на 2160 пікселів (4K UHD), тобто покупець сам вибирає, яка роздільна здатність йому потрібно, вибираючи якусь модифікацію. Розміри ноутбука Google Pixelbook Go становлять 311 × 206,3 × 13,4 мм, а важить він менше ніж 1 кг, завдяки чому його зручно брати з собою на роботу, навчання, у відрядження і в інші місця, де такий може стати в нагоді. Основою даного портативного комп’ютера може виступати процесор Intel Core m3, Core i5 або Core i7 восьмого покоління, в залежності від тієї моделі, яку захоче купити покупець. На вибір також пропонуються варіації з 6/8 ГБ оперативної і 64/128/256 ГБ постійної пам’яті. На клавіатурі є окрема кнопка для моментального запуску голосового помічника Google Assistant.

Ноутбук має фронтальну камерою на 2 Мп під назвою Duo Cam, яка здатна записувати відео з роздільною здатністю Full HD (1920 на 1080 пікселів) при частоті 60 кадрів в секунду. Для захисту всієї системи і даних, які містяться на ноутбуці, в такий вбудований спеціальний фірмовий чіп Google під назвою Titan C. Серед інтерфейсів у цій моделі є два порти USB Type-C, а також один 3,5 мм роз’єм для підключення навушників. Всередині Google Pixelbook Go знаходиться батарея ємністю 47 Вт · год (модель з екраном Full HD) або 56 Вт · год (модель з екраном 4K UHD), чого в обох випадках вистачає для 12 годин автономної роботи при включеному екрані з 50% яскравості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є підтримка технології швидкої зарядки, завдяки якій 20 хвилин заряду вистачає на 2 години автономної роботи. У комплект поставки входить зарядний пристрій Google потужністю 45 Вт. Нижня частина ноутбука виконана з прогумованого матеріалу, завдяки якому пристрій не вислизає з рук під час перенесення. Продажі Pixelbook Go почнуться вже 27 жовтня 2019 року, а обійдеться базова модель з процесором Core m3, 8 Гб оперативної пам’яті і 64 ГБ ПЗУ в $ 649, що робить такий пристрій вкрай привабливим для студентів і школярів, адже за той же самий MacBook Air просять вдвічі більше. Топова модель на Core i7, а також з 16 ГБ оперативної і 258 ГБ флеш-пам’яті, обійдеться в $ 1399, а її продажі почнуться в кінці року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.