Microsoft Edge тепер неможливо видалити із будь-якої версії Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як стало відомо, якщо зробити установку операційної системи Windows 10 збірки 1903 (18362.418), або ж будь-якої більш нової, функція видалення браузера Edge стає недоступна. Його виявляється неможливо «видалити» з системи через розділ налаштувань, через меню «Панель управління» і будь-які інші стандартні інструменти, доступні простому користувачеві.

Очевидно, що Microsoft вирішила піти на такий підлий крок виключно заради того, щоб користувачі масово не відмовлялися від її фірмового браузера на користь рішень від інших компаній. Нововведення стосується версії браузера, яка побудована на базі движка Chromium.

Цілком собі очевидно, що навряд чи хтось із користувачів залишиться задоволений такими змінами, тому що вони є просто жахливими в усіх відношеннях, і це цілком собі реальний факт. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Які ще нововведення запровадить Microsoft в свою фірмову операційну систему, за яку все платять великі суми грошей, залишається тільки гадати. Не менш погано і те, що американська корпорація впровадила таке обмеження приховано, нікого про нього не сповістивши.

Тепер видалити Edge з Windows 10 можна тільки за допомогою командного рядка, або ж сторонні програми, надавши йому права адміністратора. Очевидно, що в майбутньому політика американської корпорації по частині нав’язування користувачам різних обмежень продовжиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.