Нове меню «Пуск» і ніяких «Живих плиток». Microsoft представила Windows 10X

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пристрої з двома екранами не отримають анімованих піктограм в меню «Пуск».

Одночасно з Surface Neo компанія Microsoft представила операційну систему Windows 10X, розроблену спеціально для такого форм-фактора — пристроїв з двома екранами.

Нова версія Windows отримала ряд відмінностей і оптимізацій в порівнянні зі стандартним варіантом. Вона стала більш дружньою до сенсорних екранів і орієнтованою на сенсорне керування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft позбулася «Живих плиток» – анімованих піктограм, успадкованих ще з часів Windows Phone. Замість цього використовується спрощений вид меню «Пуск».

Це стартове меню було не так вже й дивно побачити, після того, як Microsoft помилково показала його у внутрішній тестової версії Windows 10 на початку року.

Одне з найголовніших питань має відповідь — так, Windows 10X зможе запускати додатки Win32, підтримка реалізована для роботи в «контейнері». За словами компанії, ніяких проблем з Office, наприклад, бути не повинно.http://vsviti.com.uahttp://vsviti.com.ua

На основі Windows 10X очікується не тільки Surface Neo, але і пристрої інших виробників, включаючи ASUS, Dell, HP і Lenovo. Їх поява очікується до різдвяного сезону продажів 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.