Представлений телевізор OnePlus TV із QLED-панеллю і Android TV

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відразу після смартфона OnePlus 7T виробник представив свій перший телевізор. OnePlus TV отримав панель QLED діагоналлю 55 дюйма роздільною здатністю 4K UHD.

Компанія стверджує, що її телевізор має відмінну якість зображення. Зокрема, охоплення колірного простору NTSC становить 120%. В основі лежить панель QLED, але OnePlus акцентує увагу на тому, що це оригінальна панель, зроблена спеціально для OnePlus TV. Також тут є окремий мікропроцесор Gamma color Magic, що відповідає за якість картинки.

Важливою особливістю сучасно телевізора, на думку OnePlus, є акустична система. У OnePlus TV вісім динаміків сумарною потужністю 50 Вт, що більше, ніж у багатьох конкурентів. Природно, є підтримка Dolby Atmos.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одна важлива особливість — дизайн. Тому в OnePlus попрацювали і над цим. Зокрема, саундбар вміє “ховатися” всередині телевізора. Простіше кажучи, при включенні телевізора він виїжджає з нижній грані пристрою — такий собі pop-up саундбар, якщо використовувати сучасні терміни ринку.

Крім того, тут дуже тонкі рамки (7 мм) і лаконічна і досить незвичайна підставка. Також тут всі порти на тильній стороні заховані за магнітною кришкою, яка до того ж приховує кабелі.

Працює OnePlus TV під управлінням Android TV. Пульт ДУ ми вже раніше бачили, так що, наприклад, інтегрований Google Assistant сюрпризом не є. До речі, OnePlus обіцяє випускати оновлення Android TV для свого телевізора протягом трьох років.

Спеціально для новинки виробник створив додаток OnePlus Connect. Воно дозволяє підключити смартфон до телевізора і управляти останнім як за допомогою самого смартфона, так і за допомогою голосових команд. Крім того, у відповідних моментах в додатку з’являється клавіатура, що дозволяє зручно набирати пошукові запити. А ще за допомогою можна робити скріншоти з екрану телевізора і запускати додатки телевізора, вибираючи їх у швидкому меню на смартфоні. Фактично це, мабуть, перший дійсно зручний і функціональний варіант використання смартфона в якості пульта ДУ.

Насправді повністю телевізор називається OnePlus TV 55, причому є версія TV 55 Q1 і TV 55 Q1 Pro.

Молодша версія позбавлена саундбара, а також має іншу конфігурацію динаміків: тут їх всього чотири, хоча потужність та ж. Набір портів представлений HDMI (x4), AV Input, оптичним виходом, а також трьома USB (USB 2.0, USB 3.0 і USB-C).

Вартість молодшої версії в Індії — 985 доларів (23 900 грн.), старшої — 1 410 доларів (34 200 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.