Смартфони не потрібні: Facebook розробляє розумні окуляри Orion

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Facebook відмінно себе почуває на ринку соціальних мереж, але от з апаратним забезпеченням у неї поки не виходить. У свій час смартфони, випущені спеціально для Facebook, провалилися у продажу, а про успіхи смарт-дисплеїв Portal ще поки також нічого не чути.

Але компанія не втрачає надій. Як повідомляє джерело, Facebook працює над проектом Orion, в рамках якого займається розробкою розумних окулярів. Причому це нібито будуть окуляри, які замінять смартфон, а не виступлять його компаньйоном.

Управляти окулярами можна буде за допомогою голосових команд. Крім того, Facebook також працює над “кільцевим” пристроєм Agios, яке може стати альтернативним модулем управління для окулярів. Поки неясно, що це, але можна припустити, що мова про кільце або браслет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз Facebook націлена на випуск пристрою в період з 2023 по 2025 рік, але поки ніяких гарантій на цей рахунок немає. Насправді нескладно помітити, що великі гравці ринку IT розглядають окуляри, як один з варіантів наступного етапу розвитку особистого мобільного пристрою, але через ряд особливостей, властивих цьому форм-фактору, навряд чи саме окуляри зможуть замінити смартфони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.