Представлений розумний шарф Xiaomi

Проектувальники розумного шарфа з відділу досліджень і розробок Xiaomi звернули увагу на те, що взимку чи в холодну погоду люди, які носять шарфи, часто виправляють їх, то замотуя сильніше, то слабшаючи, коли стає тепліше.

Розумний шарф Xiaomi описує як пристрій, розроблений для того, щоб позбутися від необхідності вручну регулювати щільність намотування шарфа. Цей аксесуар автоматично регулює інтенсивність охоплення шиї, а також має функцію нагріву, причому температура змінюється разом температурою навколишнього середовища.

У шарфі встановлені датчик температури і інфрачервоний нагрівач, а також блок регулювання з двома мініатюрними електродвигунами і еластичним елементом. Як вже було зазначено, шарф автоматично знижує натяг або затягується в залежності від температури навколишнього середовища. Також є акумулятор, який необхідний для забезпечення правильної роботи всієї системи. При цьому розробники стверджують, що зовні аксесуар не відрізнити від звичайного шарфа.

У патенті немає інформації про те, наскільки важким буде шарф. Відомо, що акумулятор і двигуни розташовуються на кінцях шарфа. До шарфу можна буде підключитися зі смартфона, щоб управляти такими параметрами, як нагрів і ступінь натягу.

Ми вважаємо за краще не думати про те, що може статися, якщо розумний шарф вийде з ладу, коли його власник, наприклад, засне в громадському транспорті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.