Найпродуктивніша портативна ігрова консоль з Windows 10 — Smach Z — стала ще потужнішою

Історія ігрової портативної приставки Smach Z налічує вже кілька років. У 2016 році проект був успішно профінансований на Kickstarter, але пристрій поки так і не вийшов.

У 2018 році стало відомо, що старенька SoC AMD Merlin Falcon RX-421BD замінена на більш продуктивний APU Ryzen Embedded V1605B з чотирма ядрами Zen і GPU Vega з 512 потоковими процесорами.

І ось тепер ми знову говоримо про цю приставку, і знову про зміну платформи. Джерело повідомляє, що творці консолі вирішили замінити Ryzen Embedded V1605B на Ryzen Embedded V1807B. Цей APU має ті ж чотири процесорних ядра Zen, але частоти вище: 3,35-3,8 ГГц проти 2,0-3,6 ГГц. Але більш важливо для ігрової приставки те, що у нового APU відчутно продуктивніше GPU, так як це не Vega 8, а Vega 11 з 704 потоковими процесорами.

Крім того, максимальна конфігурація тепер включає 32 ГБ ОЗУ і SSD об’ємом 480 ГБ. Правда, тут варто прояснити два нюанси. По-перше, на сайті виробника поки що ніяких оновлень немає: там все так само присутні три модифікації Smach Z і все з Ryzen Embedded V1605B. По-друге, неясно, чи у всіх модифікаціях відбулася заміна на Ryzen Embedded V1807B або ж мова тільки про топові версії, тоді як початкові збережуть V1605B.

Smach Z, на жаль, все ще не має точної дати виходу, але творці приставки обіцяли все-таки випустити її до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я