Categories: Ґаджети

Microsoft назавжди припиняє існування Windows 7 і Windows XP

Share

Компанія Microsoft, як громадськість уже зрозуміла за останні роки, готова на будь-які дії заради того, щоб зробити операційну систему Windows 10 як можна більш успішною, а для цього вона навіть почала спеціально вставляти «палиці в колеса» користувачам старіших ОС, створюючи для них різного роду незручності. На жаль, всі такі дії носять вже систематичний характер, а спрямовані вони на те, щоб власники комп’ютерів, планшетів, ноутбуків, моноблоків і багатьох інших електронних пристроїв стикалися з різними труднощами, деякі з яких вирішити будь-яким чином неможливо.

І все це при тому, що багато електронних пристроїв можуть просто не тягнути десяту «вінду», або ж у власників застарілих гаджетів може елементарно не бути грошей на покупку її ліцензії, яка в магазині Microsoft Store коштує $ 200. Проте, американську корпорацію все це не хвилює, тому що вона продовжує наполягати на своєму, а саме – робити все заради того, щоб користувачі використовували саме Windows 10. На цей раз під удар потрапили власники всіх комп’ютерів, планшетів і ноутбуків, що працюють під управлінням операційний системи Windows 7, Windows XP або ж навіть Windows ME.

Мова в даному конкретному випадку звичайно ж йде про максимально негативне нововведення, якими навряд чи хтось залишиться задоволений. Справа в тому, що тепер на всіх цих ОС не працюють будь-які класичні онлайн-ігри, а таких було досить багато. З їх допомогою проводили нудні офісні будні мільйони людей по всьому світу, проте тепер, після відключення серверів компанією Microsoft, грати стало можливо тільки з комп’ютером, тоді як підібрати живого суперника через інтернет відтепер неможливо. На думку незалежних експертів, зміст серверів для роботи таких ігор, як «Шашки» і «Шахмати», обходилося корпорації в копійки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте, навіть не дивлячись на це, вона все одно вирішила їх відключити, аргументуючи своє рішення тим, що дані відеоігри вже дуже сильно застаріли, в зв’язку з чим в них майже ніхто не грає. Таким чином Microsoft забила ще один цвях в труну Windows 7 і Windows XP, зробивши їх менш привабливими в очах всіх користувачів. Гарного у всьому цьому, звичайно, абсолютно нічого немає, адже повернути назад можливість грати в онлайн-ігри через інтернет вже ніяк не можна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • 7 та хр, морально застарілі. Тримати їх при роботі, собі шкодити, адже для того щоб зробити заплатку, на безпеку, потрібно перевірити, чи не буде конфліктів із застарілим програмним колом. Також розробники ПЗ вже перестали на ці системи випускати оновлення, а також нові версії програм

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024

    iPhone 16 Pro Max отримає величезний розмір корпусу

    Розміри Pro-версій майбутніх флагманів значно перевищують базові версії. Раніше в мережу потрапили зображення болванок, які використовуються…

    28.04.2024