Вчені розробили пристрій, який озвучує думки людини

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Массачусетському технологічному інституті розробили незвичайну гарнітуру AlterEgo для беззвучного управління голосовими помічниками. Поки це не читання розуму, але виглядає схоже. Гарнітура AlterEgo вловлює електричні імпульси, які мозок посилає у м’язи язика і губ, і за ними розшифровує команди – наприклад, для голосового асистента, з яким тепер не треба говорити, пише hightech.plus.

Винахідник унікальної гарнітури Арнав Капур називає однією з її головних переваг простоту – імплантувати в мозок нічого не потрібно, достатньо одягти щось на зразок навушника з датчиком на підборідді.

“Чи можемо ми розширити людські здібності і перетворити машинні обчислення на природну здатність людини?”, – розмірковує розробник.

Що стосується практичного застосування ноу-хау, то першим ділом AlterEgo хочуть натренувати розуміти команди, які віддає людина з вадами мовлення, а також озвучувати в реальному часі переклад з однієї мови на іншу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Капур каже, що в процесі говоріння беруть участь близько сотні м’язів, і AlterEgo досить зчитувати сигнали лише малої кількості, щоби розшифрувати наміри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.