Categories: Ґаджети

Прихована від всіх настройках в Windows 10 підвищує швидкість роботи в два рази

Share

З того самого моменту, як відбувся реліз операційної системи Windows 10, пройшло вже більше ніж чотири роки, а за цей термін для неї встигли випустити цілих шість великих оновлень, а ще два знаходяться в розробці. Проте, всі такі апдейти не принесли яких-небудь функцій і можливостей, про які просили користувачі. Компанія Microsoft надає перевагу впроваджувати такі нововведення, які цікаві тільки самим розробникам. Через це мільйони власників комп’ютерів, планшетів, ноутбуків і багатьох інших електронних пристроїв постійно стикаються з різними неприємними проблемами.

Багато власників електронних пристроїв, що працюють на базі десятої «вінди», вжетдавно помітили, що дана ОС негативно позначається на швидкості роботи будь-якого гаджета, на який вона встановлена. Виявляється це не відразу, а з плином часу, тому що Windows 10 не здатна сама за собою доглядати, а її система захисту від неякісного програмного забезпечення є просто жахливою в усіх відношеннях. У всьому цьому, звичайно, немає нічого хорошого, тому що через це власники комп’ютерів, планшетів, ноутбуків і інших гаджетів стикаються з дуже значним зниженням продуктивності.

На щастя, всі ці проблеми можна вирішити вручну, а все, що для цього потрібно, так це просто використовувати приховану від усіх настройку в Windows 10, яка підвищує швидкість роботи в два рази, тобто дуже і дуже сильно. Вся справа в тому, що після установки багатьох додатків такі починають працювати у фоновому режимі на постійній основі, а це не тільки призводить до падіння загальної продуктивності, але ще і до збільшення часу включення комп’ютера. Для того, щоб все це виправити, потрібно запустити додаток «Диспетчер завдань», ввівши його назву в рядку пошуку в меню «Пуск».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за цим потрібно перейти у вкладку «Автозавантаження», а потім, після цього, ознайомитися з додатками, які в такий знаходяться. В ідеалі, автоматично у фоновому режимі повинні працювати тільки 1 – 3 додатка, причому саме різні драйвери, тоді як будь-які інші програми працювати на постійній основі не повинні. Всі такі найкраще відключити за частиною автозавантаження, після чого зберегти настройки і перезавантажити комп’ютер. Зміни вступлять в силу після перезавантаження електронного пристрою, а значить можна буде радіти вкрай високій швидкості роботи. Це дорогого коштує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Компанія Huawei зіткнулася з новими обмеженнями США

    Міністерство торгівлі США оголосило про подальше посилення експортних обмежень для китайського технологічного гіганта Huawei. Цей…

    14.05.2024

    Навіщо виробники клеять захисні плівки на скло смартфонів

    Виробники зазвичай не обмежуються захисним склом, що прикриває екран смартфона, і клеять на них ще…

    14.05.2024

    Названо головну причину терміново оновити iPhone до iOS 17.5

    Вчора відбувся реліз iOS 17.5 для користувачів сумісних моделей iPhone. Це одне з останніх оновлень…

    14.05.2024

    Apple розкрила таємницю, чому компанія не випускає MacBook із сенсорним екраном

    Нещодавно вийшли перші огляди iPad Pro і в них приділяється багато уваги новим дисплеям OLED,…

    14.05.2024

    Чи є в iPad Air (2024) дисплей із частотою 120 Гц

    На заході Let Loose компанія Apple анонсувала дві нові моделі iPad Air, одна з яких…

    14.05.2024

    Google урізала флагманський чіп Tensor G3 у недорогому Pixel 8a

    Новий смартфон Google Pixel 8a, хоч і базується на тій же платформі Tensor G3, що…

    14.05.2024