Продажу носимой електроніки в Європі за рік більш ніж подвоїлися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У першому кварталі 2019 року в Європі було продано 10 млн одиниць носяться електронних пристроїв. Цей показник відповідає зростанню на 118,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Такі дані містяться в звіті, підготовленому фахівцями аналітичної компанії IDC.

Аналітики підрахували, що на частку розумних навушників припало 40,1% всього обсягу продажів в регіоні. На другому місці — годинник (36,6%), на третьому — браслети (22,9%).

Примітно, що 82% ринку зосереджено в Західній Європі. Тим не менш, у Центральній і Східній Європі зафіксовано зростання продажів розумних годин на 140%, що свідчить про збільшення інтересу споживачів до пристроїв з більш багатою функціональністю і готовності витрачати більше на портативні пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед виробників лідирує Apple. Частка цієї компанії за підсумками кварталу склала 33,8%. Відзначимо, що рік тому Apple належало 37,7% ринку. На другому місці знаходиться компанія Samsung, за рік збільшила свою частку з 9,7% до 15,8%. Третє місце належить компанії, яка змогла збільшити свою частку з 1,9% до 8,6%. У першу п’ятірку також увійшли Fitbit і Garmin з 8,3% і 6,4% відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.