Microsoft пропонує планшет-конструктор «зроби сам» на Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Освітній стартап Kano, відомий за комп’ютерним наборів «зроби сам» для дітей, випустив спільно з Microsoft гібридний планшет з сенсорним екраном, виконаний у вигляді набору для зборки.

Пристрій отримав назву Kano PC. Він працює з встановленою Windows 10 S, полегшеною версією ОС. По дизайну він нагадує фірмовий Microsoft Surface з 11,6-дюймовим екраном і клавіатурою-чохлом. Задня панель у Kano PC прозора, вона відкриває доступ до модульних компонентів.

Більш ранні продукти Kano будувалися на платформі Raspberry Pi 3s і працювали з ОС власної розробки компанії. Новий продукт пропонує повноцінний Windows, сенсорний екран, чотирьохядерний процесор Intel Atom x5-Z8350, 4 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ флеш-пам’яті з можливістю використання карток microSD. З підключень присутні Wi-Fi і Bluetooth, порт HDMI, два USB, роз’єм для навушників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ПЗ орієнтовані на дітей і навчальні програми, в тому числі і програмування. Серед встановлених програм присутнє освітнє видання Minecraft і стандартні програми Microsoft, на кшталт Paint 3D і Microsoft Teams.

Kano PC доступний для замовлення за ціною 300 доларів (8 тис грн.). Він з’явиться у продажу в США, Канаді та Великобританії 21 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.