Click&Touch — перша в світі інтуїтивна клавіатура

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Білоруський стартап Clevetura завершив створення інтуїтивної клавіатурної системи – технології, яка з’єднує разом клавіатуру, тачпад і мишу. Розробники не тільки поєднали сенсори з кнопками, але і забезпечили автоматичний і безшовний перехід між режимами набору тексту і управління курсором. Перша в світі інтуїтивна клавіатура Click&Touch з’явиться на ринку під брендом Prestigio в кінці серпня.

За технологією Clevetura сенсори вбудовані в кнопки. Це в корені відрізняється від принципу роботи інших пристроїв, таких як ноутбуки або клавіатури з винесеною сенсорною панеллю. Клавіші реагують на торкання і жести, як тачпад або миша. Не змінюючи положення рук, можна надрукувати текст, прокрутити сторінку або посунути курсор.

Що важливо, перехід між режимами автоматичний. Вбудований мікроконтролер миттєво розпізнає і обробляє кожен дотик і натискання. Система визначає характер дій, а користувач може не замислюватися, в якому режимі працює. В цьому і полягає унікальність системи, яка забезпечує інтуїтивну взаємодію з пристроєм і новий користувальницький досвід.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«В клавіатурі за нашою технологією окрема сенсорна панель не потрібна в принципі. Її функцію виконують клавіші: досить провести по ним, щоб управляти курсором або робити які-небудь інші дії. Це зручно, функціонально і здорово економить час, так як не потрібно постійно переміщати руку. По суті, мова про новий досвід взаємодії з комп’ютером і відчуття, коли не потрібно замислюватися – все робиться інтуїтивно”, – пояснюють співзасновники Clevetura Валентин Сокол і Михайло Крупенков.

Технологія реалізує можливість обробки безлічі одночасних натискань, торкань і жестів. Тим самим можна використовувати всі звичні способи взаємодії, такі як зум, перехід між робочими столами рухом і скролл дотиком двох пальців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.