Categories: Ґаджети

5 способів прискорити роботу Windows 10 в кілька разів

Share

Забезпечення оптимальної роботи Windows 10 – комплексний захід, спрямований на підвищення ефективності використання ПК на робочому місці в залежності від специфіки виконуваних завдань. Серед рекомендованих методик для прискорення роботи сучасного персонального комп’ютера можна виділити 5 способів оптимізації роботи Windows 10, які реально спрацьовують.

Визначення конкретних цілей оптимізації

Спочатку потрібно провести невелику діагностику роботи Windows 10 з Диспетчером завдань.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб скорегувати напрямки оптимізації, потрібно знайти «вузькі місця», критично знижують продуктивність системи в цілому.

Загальне гальмування ПК зазвичай викликають наступні чинники:

-Вираховуючої потужності ПК (процесор, оперативна пам’ять) бракує для плавної роботи призначеного для користувача інтерфейсу.
-Чи причина труднощів криється в підсистемі ПЗУ (жорсткий диск, SSD). Можливо, процеси «читання-запису» даних запізнюються, провокуючи появу глюків (затримок).
-Несакціоновані установки стороннього ПО шпигунського або рекламного характеру.

Шляхи вирішення проблем для користувача

Залежно від виявлених проблем слід вибрати адекватні заходи їх подолання з наведених нижче способів. Оптимізація роботи Windows 10 займе трохи часу, якщо спланувати і послідовно виконати всі 5 етапів, крок за кроком:

1.Маніпуляціі з розміром файлу підкачки;
2.Редактірованіе списку автозавантаження;
3.Очистка системного диска Windows 10;
4.Очистка реєстру;
5.Нейтралізація шкідливого ПЗ.

Традиційно серед заходів боротьби з повільністю ОС від Microsoft на першому місці – файл підкачки. З одного боку, він покликаний компенсувати недолік оперативної пам’яті (ОП), а її не буває занадто багато. З іншого – зайве навантаження на підсистему HDD (SSD). Якщо коротко, все зводиться до підбору оптимального розміру, рухаючись від більшого до меншого (якщо з файлом підкачки в 4 гігабайти система не гальмує, то 5 і не потрібно в принципі).

На другому етапі потрібно вивчити список автозавантаження і викинути все зайве, що допоможе заощадити ОП. Але не варто зопалу видаляти потрібні програми Windows 10.

Крок 3: очищення локального диска від тимчасових або сміттєвих файлів, що накопичилися в результаті некротичних помилок і збоїв в роботі Windows 10. Це допоможе овободіть зайве місце, і дефрагментація, якщо виникне необхідність, пройде легше і швидше.

А ось очищення реєстру для сучасної Windows 10 не так важлива, пріоритет цього заходу істотно менше, ніж за часів Windows XP, іншого виключно вдалого творіння Microsoft.

Мета 5 кроку оптимізації – віруси, трояни і приховано встановлюється рекламне ПО, якого, втім, може і не бути на комп’ютері, якщо користувач сумлінно уникає інформаційних загроз і в Мережі поводиться законослухняно. Подібні проблеми успішно вирішуються в автоматичному режимі за допомогою потужних антивірусних пакетів (Norton Antivirus, NOD32 і ін.).

Розгін комплектуючих або Overсlocking

Екстремальна міра, хоч і відноситься, скоріше, до сфери апаратної, ніж до програмної, оптимізації. Але іноді саме вона дозволяє радикально вирішити проблему загальмованості ПК. До речі, оптимізувати роботу жорсткого диска, прискоривши його роботу, можна, якщо глибше зазирнути в налаштування Windows 10, маніпулюючи відповідними опціями. Теж свого роду програмний розгін для HDD.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024