Microsoft анонсувала ігрову приставку Xbox нового покоління

Компанія Microsoft, як і передбачалося, використовувала ігрову виставку E3 в якості арени для анонсу своєї ігрової консолі Xbox нового покоління. Вона вийде тільки в наступному році до осіннього святкового сезону, але ключові можливості платформи стали відомі вже зараз.

Анонс, потрібно зазначити, вийшов більше розмовним, ніж предметним: по суті, всі подробиці про Xbox наступного покоління (Project Scarlett) ми дізнаємося з відеоролика, в якому розробники кажуть про нову систему.

З серії коротких монологів випливає, що в системі дійсно використовується центральний процесор AMD на архітектурі Zen 2 і графічний процесор Navi на архітектурі RDNA з пам’яттю GDDR6. Останній забезпечить кадрову частоту, «яку ми ніколи не бачили». Консоль буде підтримувати телевізори роздільною здатністю 8К і кадрову частоту до 120 к/с, також буде підтримка технології Ray Tracing.

Розробники PlayStation 5 заявили про використання SSD в консолі кілька місяців тому, в Microsoft йдуть тим же шляхом. І навіть більше: в Xbox нового покоління твердотільний накопичувач буде використовуватися не тільки за своїм прямим призначенням, але і в якості «віртуальної пам’яті» – це дозволить підвищити продуктивність підсистеми в 40 разів. І, звичайно ж, ігри будуть вантажитися набагато швидше.

Якщо характеристики нової Xbox здаються знайомими, то в цьому немає нічого дивного: приблизно все те ж саме буде і в PlayStation 5 – від підтримки дисплеїв до SSD. Навіть ключові компоненти цих консолей, CPU і GPU, будуть схожі (а то і зовсім однакові).

Xbox нового покоління вийде одночасно з грою Halo Infinite – розробники вже підготували практично шестихвилинний трейлер гри.

Розробники нової Xbox обіцяють зворотну сумісність з іграми для поточний версій приставки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.