Комп’ютер за ціною квартири: Apple Mac Pro в топовій конфігурації коштуватиме більше 45 тисяч доларів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На вчорашньому офіційному заході компанія Apple представила нове покоління робочої станції Mac Pro і оголосила її вартість в базовій конфігурації – 6 тисяч доларів (161 400 грн.). Так як продажі пристрою стартують тільки восени, то ніяких подробиць про ціну різних конфігурацій новинки поки немає. Але джерело взялося підрахувати, у скільки в підсумку виллється покупка Mac Pro з усіма опціями, орієнтуючись на вартість комплектуючих у вільному продажу.

При початковій ціні 6 тисяч доларів логічно було припустити, що дешевим топовий Mac Pro не буде. Але підрахунки можуть шокувати: з усіма опціями ціна комп’ютера перевалить за 45 тисяч доларів (1 210 000 грн.)!

Розрахунок вівся просто: до вартості базового Mac Pro (6 тисяч доларів) додали ціну 12 планок пам’яті DDR4 ECC DIMM об’ємом 128 ГБ кожна (трохи більше 16,5 тисяч доларів), вартість двох SSD об’ємом 2 ТБ (ще майже 2,5 тисячі доларів) і 28-ядерного процесора Intel Xeon, максимально близького за характеристиками до заявлених Apple (у розрахунки увійшов Intel Xeon W-3275M ціною майже 7,5 тисяч доларів).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З відеокартами складніше: Radeon Pro Vega II тільки анонсували, жодних даних про ціну немає, але в якості орієнтира взята вартість аналога Nvidia Quadro RTX 6000 оцінюється в 6,3 тисячі доларів. Нехай 3D-карти AMD коштують трохи дешевше – 6 тисяч, але їх можна встановити дві, так що плюсуємо до конфігурації 12 тисяч доларів. У підсумку всі ці компоненти піднімають вартість Mac Pro до позначки 44,5 тисяч доларів. І це потрібно ще врахувати, що в розрахунку фігурували ціни виробників – в конфігураторі Apple ці ж компоненти стоять, як правило, ще більше.

Так що недешевий Mac Pro в базовій конфігурації в топовій виходить і зовсім золотим. Але ж в розрахунку не врахована ще вартість плати розширення Apple Afterburner…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.