Categories: Ґаджети

Windows 10 більше не буде працювати на безлічі комп’ютерах

Share

Найбільш популярною операційною системою для комп’ютерів, планшетів, моноблоків і ноутбуків зараз є Windows 10, а створила її компанія Microsoft ще влітку 2015 року, коли всі користувачі отримали можливість почати використовувати ці програми. Хоч з тих пір вже і пройшло майже чотири роки, а за цей термін для десятої «вінди» випустили безліч великих апдейтів, але краще працювати вона від цього не стала, а політика розробників, на жаль, не змінилася в кращу сторону. Користувачам як і раніше нав’язують апдейти, про це пише портал iTechua.com

Як стало відомо, вже незабаром операційна система Windows 10 перестане працювати на мільйонах комп’ютерів, причому в зоні ризику можуть перебувати навіть ті, хто мають новітні моделі, оснащені невеликим об’ємом пам’яті на диску, на який встановлена ​​десята «вінда». Дана ОС в версіях 1809 і раніших займає 16 ГБ (32-bit) або 20 ГБ (64-bit). Зважаючи на це багато хто використовує тільки накопичувачі на 32 ГБ, які коштують недорого. Особливо частина їх можна зустріти в китайських ноутбуках і планшетах за $ 150 – 200, в яких заощадять на всьому.

Проте, з релізом Windows 10 збірки 1903 у всіх користувачів, у кого мало простору на накопичувачі, виникне велика проблема. Полягає вона в тому, що в версіях 32-bit і 64-bit операційна система почне важити вже не 16 ГБ і навіть не 20 ГБ, а цілих 32 ГБ. Саме стільки вільного простору потрібно новій збірці ОС, причому її обов’язково всім доведеться встановити, так як Microsoft не надає можливості відмовитися від апдейта. Його інсталяцію можна лише відкласти, причому не більше ніж на кілька тижнів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Збірка 1903 – це оновлення May 2019 Update, а таке всім користувачам Windows 10 стане доступним для завантаження вже через кілька днів. Зважаючи на все це очевидно, що на всіх електронних пристроях з 32 ГБ вбудованої пам’яті, а таких зараз мільйони, операційна система просто перестане працювати. Вихід з цієї ситуації тільки один – за всяку ціну збільшити обсяг вільного простору до необхідного, тоді як інакше виникнуть проблеми, вирішити які будь-яким іншим чином ніяк абсолютно точно не вийде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Hisense випустив телевізор для любителів творів мистецтва

    Бренд Hisense анонсував телевізор CanvasTV з матовим екраном, здатний показувати цифрові полотна та фотографії у…

    05.05.2024

    Повні характеристики Google Pixel 8a розкрито в опублікованому PDF-файлі

    Подробиці про майбутні пристрої Google поступово розкриваються, і Pixel 8a не є винятком. Очікуваний запуск…

    05.05.2024

    Нова функція ШІ в iOS 18 дозволить автоматично створювати короткий зміст довгих повідомлень

    Apple переходить на новий рівень зручності для своїх користувачів за допомогою штучного інтелекту iOS 18.…

    05.05.2024

    Чи можна заряджати смартфон усю ніч

    Для багатьох власників смартфонів залишати гаджети заряджатися на ніч - це питання, яке викликає занепокоєння…

    05.05.2024

    Топ-3 найкращих смартфонів Xiaomi

    Xiaomi є китайським брендом, який активно розвивається та користується величезною популярністю у всьому світі. Він…

    05.05.2024

    Оновлення MIUI 14 від Xiaomi: фішки та переваги

    Смартфони китайського бренду працюють на основі прошивки MIUI. Зручний інтерфейс та простота в управлінні –…

    05.05.2024