Intel представила 25 нових процесорів для настільних ПК

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Разом з шістьма мобільними процесорами для високопродуктивних ноутбуків Intel представила 25 моделей CPU для настільних ПК. Всі вони відносяться до дев’ятого покоління процесорів Core (сімейство Coffee Lake Refresh), але фундаментально базуються на архітектурі Skylake шостого покоління Core з 2016 року. Всі процесори випускаються по техпроцесу 14 нм і мають до 8 обчислювальних ядер. Відмінності обумовлені наявністю або відсутністю вбудованої графіки (у другому випадку в назві присутня буква F), блокованим або розблокованим (літера К) множником, нормальною або зниженою (буква T) частотою і, відповідно, TDP.

Intel представила всі характеристики і навіть вартість CPU на фірмових слайдах, причому на них зручно порівняти нові (виділені жовтим) і раніше випущені (виділені білим) моделі.

Енергоефективні процесори, позначені індексом T, представлені окремим слайдом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як видно, найбільше новинок серед моделей початкового і середнього рівнів – Core i3 і Core i5. Модель Core i9-9900 не підтримує розгін, але максимальна частота її досягає 5,0 ГГц – за умови включення технології Thermal Velocity Boost, що дозволяє процесору розганятися до більш високої частоти. Якщо її не активувати, то максимальна частота цієї моделі складе 4,9 ГГц.

Ці процесори, як і їхні мобільні побратими, підтримують до 128 ГБ оперативної пам’яті, перспективний адаптер бездротового зв’язку Wi-Fi 6 AX200 і різні варіанти пам’яті Intel Optane.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.