Ігрової консолі Sony PlayStation 5 приписують поки ще не анонсований процесор AMD Ryzen 3600G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому в Мережі з’явилися деякі достовірні дані про параметри консолі Sony PS5. Зокрема, йшлося про CPU Ryzen з архітектурою Zen 2 і GPU покоління Navi.

Тепер ж джерела стверджують, що серцем консолі може послужити APU Ryzen 3600G. При цьому наші колеги стверджують, що такий процесор був представлений на початку року на CES 2019.

Проблема в тому, що подібного рішення AMD не представляла. У січні компанія дійсно анонсувала нові мобільні APU Ryzen 3000, тільки серед них не було ніякого Ryzen 3600G, та й це найменування вказує на ставлення до настільного сегмента.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більш того, представлені на початку року мобільні APU були 12-нанометровими і грунтувалися на архітектурі Zen+ з GPU Vega. Є припущення, що AMD провела закритий показ прийдешніх семинанометрових CPU, і Ryzen 3600G — один з них.

Але тут також є заковика, так як в консолях Sony і Microsoft поточного покоління хоч і використовуються рішення AMD зі звичайними CPU і GPU, це все ж напівзаказні рішення, які сильно відрізняються по конфігурації від споживчих продуктів.

Як би там не було, джерело також стверджує, що той самий APU Ryzen 3600G буде коштувати 180-220 доларів (4 800 – 5 900 грн.), а сама консоль — 400 доларів (10 800 грн.). В цілому інформація поки досить неоднозначна, проте тут варто згадати, що чутки про Ryzen 5 3600G з’являлися ще в грудні. Тоді джерело приписувало цьому APU вісім процесорних ядер з частотами 3,2-4,0 ГГц і TDP 95 Вт при ціні в 200 доларів.

Так що дані джерела цілком можуть бути вірні. Також нагадаємо, що консоль Microsoft Xbox наступного покоління може бути продуктивніше, ніж PS5.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.