Apple перетворить iPad на зовнішній дисплей для Mac

За відомостями ресурсу 9to5Mac, компанія Apple працює над можливістю підключення iPad в якості зовнішнього екрана для комп’ютерів Mac.

Зараз це досягається з допомогою сторонніх додатків на зразок Luna Display або Duet Display, але з виходом операційної системи macOS 10.15 повинна з’явитися «рідна» підтримка функції зовнішнього екрану для iPad.

Функція отримала внутрішню назву Sidecar і стане частиною нової системи управління вікнами в macOS 10.15. Вона дозволить швидко відправити вікно на зовнішній екран, в тому числі і iPad.

Можна буде затримати курсор на зеленій точці вікна, яка зараз використовується для повноекранного режиму, і отримати кілька опцій, включаючи звичайний повноекранний режим, новий «плитковий» режим і нову функцію відправки вікна на зовнішній екран без необхідності захоплення і перетягування. Опис звучить дуже схоже на роботу популярного програми управління вікнами Moom.

Користувачі iPad з підтримкою Apple Pencil також зможуть використовувати стилус для малювання на планшеті, коли той використовується в якості зовнішнього екрану для Mac. Таким чином, iPad перетвориться на подобу планшета Wacom.

Анонс macOS 10.15 очікується в червні на конференції для розробників WWDC 2019 (Apple Worldwide Developers Conference), а реліз — восени.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.