Sony розкрила характеристики PlayStation 5, які вражають всіх

В інтерв’ю Wired системний архітектор та ігровий дизайнер Sony Марк Чейні розкрив подробиці про наступне покоління приставки PlayStation, яка поки не отримала назву.

У PlayStation 5 буде використовуватися новий процесор на базі AMD Ryzen третього покоління, а також графічний процесор на основі AMD Radeon Navi з трасуванням променів. Завдяки цьому приставка впорається з графікою 8K – при наявності відповідного телевізора.

Особливий упор на аудіо – чіп AMD включає спеціальний блок для генерації 3D-звуку для створення ефекту занурення як у навушниках, так і через динаміки телевізора.

Замість HDD в поточних поколіннях PlayStation, нова приставка отримає швидкий SSD. Чейні показав приклад його роботи: в грі Spider-Man швидкий перехід між локаціями займає 0,8 секунди замість 15 секунд. Фахівець стверджує, що швидкість використовуваного SSD вище, ніж у будь-якого накопичувача, використовуваного в ПК.

Важлива особливість – зворотна сумісність: так як архітектура PS5 схожа на PS4, ігри від попередньої консолі підійдуть і для нової. На старті гри виходитимуть відразу для двох поколінь, щоб забезпечити плавний перехід. Можливість використання фізичних носіїв також залишиться.

Чейні не розповів про програмні функції, ігри та сервіси, які з’являться на PlayStation 5. Термін виходу теж не оголошується – Марк лише розповів, що в 2019 році консоль вийде, хоча розробники ігор вже мають девкіти (попередні версії пристрою).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.