Categories: Ґаджети

Вже зовсім скоро завантажити Windows 10 Lite зможуть усі бажаючі

Share

З моменту релізу операційної системи Windows 10 з боку компанії Microsoft пройшло вже більше 3,5 років, за які ситуація на ринку вкрай сильно змінилася. Тепер це програмне забезпечення встановлено на більшу частину сучасних комп’ютерів в світі, проте поширюється по світу вона повільніше, ніж планували розробники, причому більш ніж в три рази. Саме тому дана ОС була визнана провальною, і замість неї вже незабаром всім запропонують завантажити Lite OS.

Сьогодні, 13 квітня 2019 року, від інсайдера Petri з соцмережі Twitter стало відомо про те, що компанія Microsoft дозволила своїм ключовим партнерам і співробітникам завантажити Lite OS, тобто нову операційну систему для комп’ютерів і планшетів, хоча її модульна структура допускає використання також на телевізорах , в банкоматах і багатьох інших електронних гаджетах. При створенні цієї «вбивці» Windows 10 розробники вирішили зробити ставку на простоту і швидкість роботи.

На відміну від всіх попередніх операційних систем для комп’ютерів, в новенькій Lite OS не буде величезної кількості зайвих і абсолютно непотрібних функцій, які не тільки ускладнюють процес використання електронного пристрою, але ще і негативно позначаються на деяких інших факторах, а саме – на швидкодії. У нинішній Windows 10 у фоновому режимі відбувається вкрай багато різних процесів, і всі вони дуже сильно знижують швидкість роботи операційної системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новітнє програмне забезпечення виявиться позбавлене такого недоліку, а скачати Lite OS всім бажаючі зможуть вже в найближчі два місяці, тому що Microsoft повинна представити операційну систему в першій половині травня, а потім випустити її першу тестову збірку. До моменту релізу фінальної стабільної версії встановлено останню версію буде підтримувати тільки додатки PWA і UWP, створені з використанням сучасних засобів програмування, тоді як підтримка класичних програм Win32 повинна з’явитися до релізу стабільного билда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Hisense випустив телевізор для любителів творів мистецтва

    Бренд Hisense анонсував телевізор CanvasTV з матовим екраном, здатний показувати цифрові полотна та фотографії у…

    05.05.2024

    Повні характеристики Google Pixel 8a розкрито в опублікованому PDF-файлі

    Подробиці про майбутні пристрої Google поступово розкриваються, і Pixel 8a не є винятком. Очікуваний запуск…

    05.05.2024

    Нова функція ШІ в iOS 18 дозволить автоматично створювати короткий зміст довгих повідомлень

    Apple переходить на новий рівень зручності для своїх користувачів за допомогою штучного інтелекту iOS 18.…

    05.05.2024

    Чи можна заряджати смартфон усю ніч

    Для багатьох власників смартфонів залишати гаджети заряджатися на ніч - це питання, яке викликає занепокоєння…

    05.05.2024

    Топ-3 найкращих смартфонів Xiaomi

    Xiaomi є китайським брендом, який активно розвивається та користується величезною популярністю у всьому світі. Він…

    05.05.2024

    Оновлення MIUI 14 від Xiaomi: фішки та переваги

    Смартфони китайського бренду працюють на основі прошивки MIUI. Зручний інтерфейс та простота в управлінні –…

    05.05.2024