Роздільна здатність нового монітора Apple складе 6240х2880 пікселів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Мережі ходили чутки про те, що Apple працює над новим монітором з екраном діагоналлю 31,6 дюйма. Очікувалося навіть, що він дебютує дуже скоро – в поточному або наступному кварталах. Зараз в мережі з’явилося більше подробиць щодо потенційної новинки.

За даними Джеффа Бенджаміна (Jeff Benjamin), аналітика і автора відомого ресурсу 9to5Mac, роздільна златність монітора складе 6240х2880 пікселів, тобто, на відміну від iMac з екраном дозволом 5К, новинка виявиться більш витягнутої по горизонталі, більш широкоформатного. Розрахунок наводиться такий: при висоті екрана (13,2 дюйма) і такої ж щільності пікселів (218 на дюйм), як у iMac з дисплеєм 5К, ширина буде на 3,1 дюйма більше навіть з урахуванням рамок. Логічно думати, що для професійного застосування, коли потрібно одночасно працювати з кількома відкритими вікнами, такий монітор виявиться зручніше.

Використання підсвічування mini-LED дозволить зробити монітор не тільки більш енергоефективним, але ще і більш контрастним за рахунок більш глибокого чорного. Крім того, такий дисплей можна зробити трохи тонше дисплея зі звичайною підсвічуванням, отже, і корпус монітора може бути тонше звичайного.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується ціни, то вона явно буде вище вартості Thunderbolt Display, який пропонувався за $1000 (26 800 грн.). Очікується, що такий монітор може коштувати близько $1300 (34 800 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.