Представлена відеокарта EVGA GeForce RTX 2080 ti Kingpin за 2 тисячі доларів

Відеокарту EVGA GeForce RTX 2080 Ti Kingpin ми згадували буквально позавчора, коли писали про рекордний розгін даного прискорювача.

Адаптер нам показували ще на CES 2019, проте представили його лише сьогодні. Як і всі моделі лінійки Kingpin, новинка сильно відрізняється і від інших карт EVGA, і від інших моделей RTX 2080 Ti на ринку. Вона орієнтована в першу чергу на ентузіастів розгону, яким і призначаються численні особливості адаптера. Крім того, неймовірна ціна в 1900 доларів (50 700 грн.) просто відлякає більшість потенційний покупців.

Отже, почнемо із зовнішності. Адаптер отримав гібридну систему охолодження, хоча багато тих, хто купили дану карту, все одно демонтують СО, щоб використовувати більш екстремальні варіанти.

Однак рідна система охолодження також повинна бути досить продуктивною. Тут і нова рідинна система з помпою Asetek і 240-міліметровий радіатор і мідний радіатор безпосередньо на відеокарті. До речі, наявність гібридного охолоджувача дозволила зберегти відносно невеликі для даного класу розміри друкованої плати, так що довжина карти складає «всього» 291 мм.

12-шарова друкована плата і 19-фазна підсистема живлення повинні позитивно позначитися на можливостях розгону. Власне, за рекордами в мережі ми бачимо, що так і є. Крім того, тут відразу три восьмиконтактних роз’ємів живлення, так що недоліку потужності карта відчувати не повинна навіть при екстремальному розгоні.

Також тут є 12 температурних датчиків, порти Probe-It і EVBot і екран OLED, на який виводиться корисна інформація. З заводу GPU карти працює на частоті 1770 МГц, а пам’ять — на 14 000 МГц.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.