Intel представила масу нових серверних CPU, серед яких є 48-ядерна модель

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Intel вчора провела масштабну “атаку” низкою нових продуктів, тим чи іншим чином пов’язаних з роботою з даними.

Першим пунктом у Intel йдуть нові процесори, причому відразу кілька нових лінійок.

Для початку компанія представила нові серверні CPU Xeon Scalable. Це друге покоління даних процесорів. Intel виділяє ряд особливостей новинок, включаючи підтримку пам’яті Optane об’ємом до 36 ТБ, технологію Turbo Boost 2.0, технологію Deep Learning Boost, яка забезпечує підвищення пропускної здатності (до 14x), технологію Speed Select і так далі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, нові CPU компанія Intel називає “три процесори в одному”. Суть в тому, що їх можна настроїти таким чином, щоб система враховувала в першу чергу кількість ядер або ж частоту. Окремо стоять CPU Xeon Platinum 9200. Це саме нові процесори, розраховані на надання максимальної продуктивності. Лінійка включає топовий CPU з 48 ядрами, який може похвалитися 12-канальним контролером пам’яті, а також найвищою пропускною здатністю оперативної пам’яті Серед всіх CPU Xeon.

Лінійка Xeon Platinum 8200 являє собою скоріше оновлення, ніж щось дійсно нове. У неї входять CPU з кількістю ядер до 28. У лінійки Xeon Gold 6200 старший процесор містить 24 ядер. Це Процесори, оптимізовані під мережеві завдання. Для тих же завдань і призначені CPU лінійки Xeon Gold 5200 з кількістю ядер до 18, а ось лінійка Xeon Silver 4200 орієнтована в першу чергу на енергоефективність. Тут у топового CPU всього 12 ядер, зате TDP не перевищує 70 Вт.

Також представили Xeon Bronze 3200 — процесори початкового рівня з підтримкою рішень штучного інтелекту. Ну а молодшою лінійкою є Xeon Bronze 3100 – це заміна процесорам Xeon E, і тут максимум вісім ядер.

Крім процесорів Intel представила і нові однокристальні системи для серверного сегмента. Лінійка Xeon D-1600 включає високопродуктивні SoC для систем з обмеженим простором і потужністю. Такі однокристальні системи включають CPU з кількістю ядер до восьми.

Також Intel представила Agilex FPGA. Ці матриці розраховані на вбудовані рішення, мережеві пристрої, ЦОД і так далі. Це перші FPGA Intel, вироблені по 10-нанометровому техпроцесу. Крім того, вони можуть запропонувати підтримку PCIe Gen 5, підтримку пам’яті Optane DC, інтерфейс Compute Express Link, тривимірну гетерогенну упаковку та підтримку One API.

Представлене разом з новими процесорами рішення Security Libraries for Data Center (Intel SecL-DC) призначений для спрощення інтеграції і розгортання апаратних технологій безпеки Intel в хмарних продуктах. Intel SecL-DC об’єднує оптимізовані програмні інтерфейси та інструменти управління для ряду технологій безпеки Intel в одному зручному для використання наборі бібліотек та інструментів, сумісних з хмарними середовищами OpenStack, Docker і Kubernetes Extensions.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.