WhatsApp отримав нову функцію для блокування чужих акаунтів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось уже як майже цілий рік багато країн світу страждають від того, що зловмисники з підставних номерів поширюють завідомо фейкоу і небезпечну для життя людей інформацію, а ще вони вербують в різні терористичні організації, діяльність яких заборонена в Україні. Служба модераторів не справляється з проблемою, тому розробники WhatsApp вирішили піти на радикальний крок, додавши в свій сервіс нову можливість. Вона дозволить всім користувачам блокувати чужі акаунти, а відбуватися це буде дуже оперативно.

У версії WhatsApp під номером 2.19.80 міститься прихована можливість для того, щоб подати скаргу на будь-якого користувача, від якого надійшло повідомлення. Більш того, скаржитися можна навіть на тих, хто публікує щось у публічних групових чатах. У такому випадку, якщо скарг набереться більше десяти протягом доби (24 годин), інформація про активність облікового запису автоматично буде передана модератору. Він її перевірить. Якщо будуть виявлені якісь порушення правил використання сервісу, вчений запис заблокують.

В такому випадку можливість користуватися WhatsApp на конкретному номері телефону пропаде, і це повинно зупинити спам і поширення небезпечної для життя повністю недостовірної інформації. Таким чином, по суті, розробники пропонують за допомогою нової функції блокувати чужі акаунти. При цьому наголошується, що автоматичних блокувань не буде, тобто відключати облікові записи стануть тільки після ручної перевірки модератором. Це повинно виключити ймовірність будь-яких випадкових обмежень доступ до облікових записів. Подібне нововведення абсолютно точно зробить найпопулярніший месенджер в світі ще більш затребуваним серед користувачів по всьому світу, адже спаму стане менше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОakket.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.