На розвиток розумних годинників Apple Watch вплинули листи користувачів перших версій цього пристрою

Колишній глава Apple Стів Джобс виділявся крім іншого тим, що іноді особисто відповідав на листи користувачів. Це ж робить і нинішній глава компанії Тім Кук.

Джерело розповіло досить цікаву історію, пов’язану з цим аспектом. Як виявилося, саме листи користувачів і той факт, що в Apple їх читають, вплинув на один з найпопулярніших нині пристроїв компанії.

Спочатку компанія запустила свій розумний годинник, роблячи акцент на їх спортивній складовій, на дизайні і можливостях watchOS. А ось особливого акценту на функції, пов’язані з охороною здоров’я, Apple не робила. У 2015 році після запуску пристрою компанія почала отримувати чимало листів, в яких користувачі дякували Apple і розповідали, як розумні годинник компанії допомогли виявити у них проблеми зі здоров’ям, аж до порятунку життів. Саме після цього Apple почала зміщувати акцент на функції, пов’язаної зі здоров’ям.

Один з колишніх співробітників Apple, який і розповів цю історію, зазначив, що ці листи були несподіванкою для компанії, так як розумні годинники спочатку позиціонувалися зовсім для інших завдань, так і в цілому Apple не очікувала, що датчик ЧСС в її годиниках зможе виявляти проблеми зі здоров’ям.

На сьогоднішній день історій про те, як Apple Watch допомогли виявити у користувача серйозні проблеми зі здоров’ям або й зовсім врятували людині життя, вже досить багато. В останній версії годин компанія додала відразу дві корисні функції, пов’язані зі здоров’ям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.