Розумне ліжко Ford використовує автомобільні технології утримання смуги

Здавалося б, після собачої будки з активним шумозаглушенням автовиробник Ford вже нічим не може здивувати. Але компанія продовжує намагатися. Нова розробка Ford – це розумне ліжко, яке використовує автомобільні технології допомоги водієві.

Фахівці Ford спробували вирішити проблему хронічного недосипу, якою страждають багато пар, змушені спати в одному ліжку. Згідно з дослідженнями, кожна четверта людина, що перебуває у відносинах, краще спить поодинці від свого супутника. Найчастіше останнім часом проблему вирішують кардинально – розходячись по різних ліжках.

Розробники Ford вирішили підійти до проблеми творчо і використовували автомобільні технології утримання смуги Lane-Keeping Aid, яка запропонована в тому числі у Ford Kuga і Ford Explorer.

Так зване «центруюча ліжко» використовує датчики тиску для відстеження місця розташування сплячих. При спробі «захоплення» чужої половини, ліжко автоматично повертає сплячого на місце за допомогою вбудованої транспортної стрічки.

Розробка зроблена в рамках проекту Ford Interventions (Інвестиції). На даний момент розумне ліжко знаходиться на стадії прототипу, який покликаний показати, як автомобільні технології можуть допомогти в звичайному житті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.