Intel готує 14-ядерний процесор Core i9 з частотою до 5 ГГц

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ресурс AnandTech поділився інформація про новий процесор Intel, який незабаром повинен вийти на ринок. Ні, це не представник нового покоління, але сам процесор цікавіше, ніж недавні моделі без GPU за ціною процесорів з GPU.

Отже, модель називається Core i9-9990XE. За назвою ясно, що вона відноситься до сімейства Core X і стоїть на щабель вище нинішнього флагмана Core i9-9980XE. Але не все так просто. Справа в тому, що у Core i9-9980XE 18 ядер, а у Core i9-9990XE буде “лише” 14 ядер. А номер він свій отримає за рахунок того, що частоти складуть 4,0-5,0 ГГц, тоді як у Core i9-9980XE-3,0-4,5 ГГц. Простіше кажучи, нумерація спірна, але вирішувати тільки самої Intel. Фактично ми маємо розігнаний варіант Core i9-9940X.

Також відомо, що TDP новинки складе 255 Вт, тоді як у того ж Core i9-9980XE — 165 Вт. Але у флагманських моделей Intel останнім часом ці цифри рідко мають відношення до дійсності, так що все покажуть тести. У будь-якому випадку, це буде дуже гарячий процесор, який далеко не завжди зможе обійти Core i9-9980XE по продуктивності з-за меншої кількості ядер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не менш цікаво і те, що в роздробі цей процесор не з’явиться. Джерело говорить, що Intel буде продавати його виключно виробникам ПК і в форматі аукціону, що проходить раз на квартал. А це в свою чергу означає відсутність фіксованої ціни. На першому аукціоні братимуть участь лише три виробника, тобто процесор явно буде досить рідкісним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.