CES 2019: «розумна» запальничка Slighter допомагає кинути палити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Лас-Вегасі стартап з Лівану Slighter показав однойменний проект запальнички, покликаної допомогти курцям впоратися із залежністю від сигарет.

Перший тиждень Slighter просто збирає статистику і аналізує звички користувача. Далі в додатку на смартфоні потрібно вказати мету за кількістю викурених сигарет в день, це не обов’язково повинна бути повна відмова від куріння. Штучний інтелект складе індивідуальний розклад. Підпалити сигарету можна буде тільки в строго певні моменти, увесь інший час запальничка залишається неактивною.

Час чергового перекуру відображається на вбудованому дисплеї Slighter. Якщо немає сил чекати, доведеться визнати свою слабкість і натиснути на кнопку Cheat. Само собою, це позначиться на особистій статистиці. Сеанс можна відкласти (затримка від 10 хвилин до години), а то і зовсім пропустити сигарету. Також передбачена функція «Друг», коли запальничку дають прикурити іншій людині. У додатку крім прогресу ведеться підрахунок зекономлених грошей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тут можна провести аналогію зі смарт-браслетами. Ніякий фітнес-трекер не змусить користувача вийти на пробіжку, зате він може мотивувати на поліпшення результатів тренувань. За словами творців, вони використовують методи когнітивно-поведінкової терапії, які допомагають справлятися з труднощами на шляху до мети.

Старт продажів Slighter запланований на липень. Виробник вже відкрив передзамовлення на офіційному сайті, ціна питання – $ 130 (3 675 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.