На виставці CES 2019 представили «розумні» унітази

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи готові ми до цього чи ні, але розумні пристрої вже дісталися і до ванної кімнати. Ми вже бачили душ, температуру якого можна регулювати з iPhone, познайомилися з розумним дзеркалом на Android і не тільки.

Але хедлайнерами виставки CES 2019 серед гаджетів для ванної стали «розумні» в прямому сенсі цього слова унітази, які не просто підключаються до інтернету, але і навіть мають вбудовані голосові асистенти (якщо журнальчик раптом набрид).

TOTO NEOREST NX2
Без сліз таку назву не вимовиш, але ви тільки подивіться, як компанія описує своє дітище:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Дизайн нашого унітазу натхненний витонченістю і красою каменю, форма якого сама змінюється з допомогою води протягом часу”.

Дивна річ – шукати натхнення, сидячи на унітазі. Втім, технологічних рішень тут дійсно вистачає: в туалеті встановлені датчики, які можуть автоматично відкривати і закривати кришку, а також змивати воду.

У пристрій вбудована і система очищення, в якій використовується тепла вода, повітряна «сушарка» і сидіння з підігрівом. В унітазі також використовується технологія очищення чаші Actilight, яка розпорошує електролізну воду в туалеті для видалення відходів.

OHLER NUMI 2.0 INTELLIGENT TOILET
Футуристична штука, яка крім множинних систем очищення має вбудовані динаміки високого класу і…так, голосовий асистент Alexa! Так що якщо ви завжди мріяли поговорити з унітазом, 7 000 доларів і він ваш. А, так, підсвічування туалету ще вміє змінювати свій колір в залежності від відтворюваної музики.

INUBOX
Розумні туалети створюють не тільки для людей — ваші чотириногі друзі теж можуть ними користуватися. Inubox являє собою універсальний домашній туалет для собак. Він може сам розпізнати, коли собака закінчила свою «роботу», а потім автоматично очистити туалет від відходів, щоб собака знову могла ним користуватися.

Поки Inubox ще не представлений на ринку, творці готуються підняти перший раунд на виробництво пристроїв на Kickstarter.

 

Справедливості заради — «розумні» туалети для кішок і собак дійсно мають місце бути, оскільки прибирання за тваринами — справа не найприємніше. Інша справа — використовувати такі гаджети для особистого користування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.