Categories: Ґаджети

Як вибрати квадрокоптер дитині

Share

Квадрокоптер – це безпілотний літальний апарат, який працює від акумулятора, управляється з пульта або мобільного телефону і часто оснащений камерою. Також це девайс, який привертає увагу оточуючих. Не дивно, що на нього задивляються не тільки дорослі техногіков, а й діти. Але який саме апарат подарувати вашій дитині?

У статті ми торкнемося причин покупки Мультикоптер, досліджуємо технічні параметри, на які слід звернути увагу при виборі, а в кінці розглянемо кращі квадрокоптера бюджетного цінового сегмента для дітей і підлітків.

Навіщо дитині квадрокоптер

Швидше за все, ваша дитина сприймає коптер як круту іграшку, яка збере навколо себе юрби однокласників. Але чи буде ця покупка корисною для розвитку його здібностей? Так, і нижче ми розглянемо, які саме:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Технічні навики. Можливо, після чергового запуску дрона ваша дитина задасть собі питання “Чому мій коптер так мало і повільно літає? Чи можна це виправити? “. Це може залучити його до вивчення конструкції апарату, потім основ фізики, аеродинаміки і т.д. У такому випадку варто звернути увагу на моделі, які піддаються моддингу – зміни окремих елементів пристрою.
  • Творчі здібності – фото- і відеозйомка. Можливості знімати зверхньо панорамні краєвиди, дивитися з нових ракурсів на звичні об’єкти, плавно керувати контролером при зйомці відео можуть залучити чадо до вивчення азів операторської роботи. Якщо вам це важливо, звертайте увагу на якість зйомки вбудованою камерою або можливість підключити зовнішню.

На що спиратися при виборі

Кількість лопастів. Для початку варто внести ясність: квадрокоптер – це тільки одна з різновидів керованих дистанційно літальних апаратів, Мультикоптер. Характерна оснащенням 4 лопастями. Також існують бікоптери з 2 лопатями, гексакоптери з 6 і октокоптери з 8. Кількість моторів впливає на стабільність польоту і то, скільки вони в сумі будуть споживати енергії акумулятора. Так який вибрати дитині? Рекомендуємо моделі з 4-ма лопатями – вони найбільш поширені, тому знайти недорогі квадрокоптера з гідними характеристиками буде простіше.
Міцність . Приготуйтеся до того, що дитина буде упускати пристрій і врізатися ним. Зверніть увагу на міцність корпусу і наявність захисних кожухів навколо лопатей.
Розміри. За габаритами квадрокоптер умовно поділяються на великі, малі і середні:

  • Великогабаритні воліють досвідчені користувачі, тому як такі апарати витримують і потужний акумулятор, і хорошу зеркалку. Їх використовують для перенесення легких вантажів і піддають різним модифікаціям. Коштують вони за рахунок потужності і розмірів дорожче інших, та й вибиратися з ними на прогулянку в парк буде незручно.
  • Малі моделі зручні за рахунок того, що носити з собою їх зможе навіть дитина. За рахунок невеликої потужності їх буде зносити сильний вітер, зате в негоду запускати мініатюрний мультикоптер можна прямо в квартирі (дивіться тільки, щоб безпілотник нічого не збив).
  • Середні коптери – це компромісний варіант. Прибрати в кишеню їх не вийде, але і габаритними теж не назвеш. Щоб запускати апарат у вітряну погоду, він підійде більше. А якщо виникне необхідність, він ще й витримає екшн-камеру: вантажопідйомність дозволяє.

Наявність вбудованої камери . Досвідчені користувачі Мультикоптер вважають за краще встановлювати на апарати свої камери. Це дозволить домогтися більш якісної картинки, яку, до того ж, можна тонко налаштувати. Але квадрокоптер з камерою, вже вбудованої в корпус спочатку, в результаті обійдеться дешевше. Якістю захоплення доведеться пожертвувати, але на перших порах це не критично.

На які моделі квадрокоптера звернути увагу

JJRC H31 – бюджетний середній квадрокоптер на радіоуправлінні. Виконаний з міцного комбінованого пластика, витримує до 10 хвилин польоту безперервно, водонепроникний. Радіус дії квадрокоптера – близько 80 метрів. Камера від виробника докуповується окремо.
Eachine E013 Small Pepper – мініатюрний (всього 65 мм) коптер з підтримкою FPV-режиму: завдяки цій системі ви зможете отримувати картинку з камери в реальному часі, в тому числі на спеціальні FPV-окуляри. Апарат розрахований на 5-хвилинний політ, добре управляється і стабільно тримається в повітрі. Підійде для запуску в приміщенні.
Syma X5C з вбудованою камерою на 0,3 Мп відноситься до класу середніх 4-лопатевих коптеров. Витримує 6 хвилин в повітрі, оснащений LED-підсвіткою і зручний в управлінні. Оптимальний для запуску в безвітряну погоду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024

    Названо найшвидший суперкомп’ютер для штучного інтелекту

    Американський суперкомп'ютер Aurora став найпотужнішим у світі для роботи із завданнями штучного інтелекту. Його продуктивність…

    13.05.2024

    Apple Vision Pro 2 може використовувати більше технологій Samsung і бути дешевшим

    Перша гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple, можливо, не змогла змінити світ через свою…

    13.05.2024

    Apple запевняє, що ультратонкий iPad Pro M4 не гнутиметься

    На минулій презентації Apple заявила, що "новий iPad Pro - найтонший продукт компанії за всю…

    13.05.2024

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024