Windows 10 після установки оновлення ламає мільйони комп’ютерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як вдалося з’ясувати, після установки нового оновлення на Windows 10 мільйони комп’ютерів виходять з ладу, тобто можливість їх використовувати пропадає. Відбувається це через те, що при завантаженні користувач просто бачить чорний екран, тобто сама ОС не включається.

Багато користувачів вже знайшли вихід із ситуації – вони переdстановили Windows 10, втративши всі особисті дані. Проте, так краще не робити. Все почалося з того, що компанія Microsoft випустила патч KB4467691, спрямований на усунення однієї єдиної проломи в системі захисту браузера Internet Explorer. Так, цим веб-браузером в 2018 році користуються небагато, але даний патч автоматично встановлює ОС. Він виправляє уразливість, за допомогою якої зловмисники могли змусити старий браузер пошкодити дані, а потім замість них завантажити шкідливі.

Відразу після установки патча багато власників комп’ютерів на базі операційної системи Windows 10 зрозуміли, що їм дуже не пощастило. Досвідченим шляхом вдалося з’ясувати, що до проблем схильні ноутбуки з менш ніж 8 ГБ оперативної пам’яті, а особливо від компанії Lenovo. У разі проблем, електронний пристрій включається, але нічого не відбувається. Компанія Microsoft вже визнала наявність неполадок і пообіцяла виправити їх найближчим часом, але коли саме це станеться – невідомо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер в описі до патчу KB4467691 є інформація про те, що він «несумісний з деякими моделями ноутбуків», в зв’язку з чим встановлювати його потрібно на свій страх і ризик. У разі, якщо комп’ютер після установки оновлення на Windows 10 уже не включається, можна спробувати відключити опцію безпечного завантаження Secure Boot через UEFI – деяким користувачам це допомогло. Іншим же, що цілком очевидно, доведеться заново встановлювати ОС, або ж якимось чином відновлювати її в стан, який був до установки злощасного патча.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОakket.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.