Користувачів Windows 10 чекає величезний сюрприз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft поступово відходить від того, щоб операційна система Windows 10 вважалася винятково «настільною», призначеної для комп’ютерів і планшетів. Так, ще понад рік тому на ринок почали випускатися перші електронні пристрої, що працюють на спрощеній версії десятої «вінди», яка призначена спеціально для гаджетів, в основі яких лежить ARM-процесор. Такі користуються дуже великою популярністю серед журналістів, письменників та інших людей, яким важлива автономність.

Використання процесора ARM дозволяє збільшити час автономної роботи при активному екрані до 15 – 30 годин, в залежності від моделі конкретного ноутбука або ж планшета. 9 грудня 2018 року, компанії Qualcomm і Mozilla повідомили про те, що в даний час вони займаються створенням нового веб-браузера, який виявиться призначений спеціально для урізаної версії Windows 10. Більш того, новий додаток отримає підтримку 64-бітної адресації і зможе похвалитися вкрай високою швидкістю роботи.

За створення браузера відповідає Mozilla, а ось забезпечити його апаратну сумісність належить Qualcomm, на базі процесорів від якої сьогодні і випускаються ARM-пристрої під управлінням Windows 10. Новий інтернет-оглядач повинен стати найкращим з усіх доступних. Очікується, що він зможе швидко завоювати популярність, тому як в даний час встановити на спрощену версію десятої «вінди» Google Chrome або ж Opera просто неможливо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що офіційна презентація спільного браузера Qualcomm і Mozilla відбудеться вже на початку 2019 року, після чого всі бажаючі зможуть його завантажити і встановити. Швидше за все, його основою стане один з останніх веб-браузерів Firefox, яким користуються мільйони користувачів Windows 10 і пристроїв на базі інших ОС. Складно сказати, які можливості отримає новітнє програмне забезпечення, але воно гарантовано стане величезним сюрпризом, тому як зараз єдиним більш-менш нормальним браузером для ARM-версії Windows є фірмовий Microsoft Edge.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.