Seagate представила перший в світі жорсткий диск на 16 ТБ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія зі створення високоточних технологій зберігання даних Seagate показала перший в історії жорсткий диск Exos на 16 ТБ. Про це розробники розповіли в своєму офіційному блозі.

Таку високу ємність накопичувача забезпечує технологія лазерного нагріву HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording). Завдяки їй, інженери змогли зменшити розмір осередків записи даних, що в кінцевому підсумку і дозволило розширити обсяг пам’яті.

Гаджет успішно пройшов перші корпоративні тести, а значить скоро з’явиться на ринку. За словами розробників, за розміром він нітрохи не відрізнятиметься від стандартного жорсткого диска. Вартість девайса поки невідома.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Творці Exos також відзначили, що слідують наміченим планом. Згідно з ним, в 2020 році в продаж надійде накопичувач на 20 ТБ, а в 2026 на 100 ТБ.

До заяви Seagate, рекордсменом за обсягом пам’яті був жорсткий диск від компанії Samsung на 15,36 ТБ. Його творці домоглися такого ефекту завдяки чіпам NAND. На сьогоднішній день вартість пристрою становить близько 10 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.