Нова Sony PlayStation дорого обійдеться своїм покупцям

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не проходить і тижня без того, щоб в мережу не потрапила якась інформація про ігрову приставку Sony PlayStation 5, фотографії якої буквально днями були викладені в мережу. Сьогодні, 1 грудня 2018 року, вдалося з’ясувати, що консоль нового покоління дорого обійдеться своїм покупцям. І це зовсім не жарт. Вся справа в тому, що японська корпорація знайшла дуже хитрий спосіб підвищити власний прибуток, а також всіх розробників. У плюсі залишаться всі, крім майбутніх власників PS 5.

Багато власників PlayStation 4 не купують ігри в фірмовому магазині PS Store, бо в такому разі весь контент прив’язується до облікового запису, тобто потім продати гру кому-небудь вже не вийде, що призводить до великих витрат. Відомо, що у консолі Sony PlayStation 5 зовсім не буде ніякого оптичного приводу, тобто вставляти диски виявиться просто нікуди. Для їх заміни японський бренд реалізував спеціальні картриджі, обсяг яких може досягати 120 ГБ. Це, по суті, флешка фізично збільшеного розміру.

У цих флешок буде захист перепродажу. Як саме він виявиться влаштован – точно невідомо, але використовуючи гру в одній консолі Sony PlayStation 5 потім її буде заборонено використовувати в який-небудь інший. Швидше за все, при першому включенні картриджа у приставку вона зажадає прив’язати ліцензію до облікового запису в PS Store, в результаті чого потім відеогра зможе працювати лише на тих приставках, на яких виконаний вхід під конкретним аккаунтом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відповідно, не буде ніякої різниці, купувати ігри для PS5 в онлайн-магазині PS Store або ж роздрібних торгових точках. Фізичний носій інформації виявиться повністю марним, на що Sony звичайно і розраховує. Все це призведе до того, що геймери не зможуть купувати бувші у використанні відеоігри за низькими цінами, як це можна робити зараз. Враховуючи, що в даний час цінники на відеоігри для PlayStation 4 вже майже досягають 2000 гривень, нова консоль гарантовано дорого обійдеться своїм покупцям, тому як можливості заощадити гроші у них вже не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.