Microsoft випустила нову збірку Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вийшла збірка Windows 10 18290.

День Подяки у США пройшов, а значить розробники повернулися до випуску збірок кожну середу. Минулого тижня збірок не було, але вчора інсайдерів порадували новим білдом 18290 в Fast Ring. Не найбільший апдейт, але кілька приємних змін в ньому все-таки є, передає інтернет-видання internetua.com.

Що нового в збірці 18290

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більше Fluent Design на меню Пуск

Меню Пуск обзавелося кількома поліпшеннями і доробками, які роблять його зовнішній вигляд приємнішим у використанні. Також з’явилося іконки в меню живлення комп’ютера. Вони будуть відображатися в меню Пуск і на екрані входу в систему.

Синхронізація години

У відповідь на відгуки користувачів розробники додали налаштування ручної синхронізації години з годинниковим сервером. Це допоможе у випадку, коли користувач вважає, що годинник рассинхронізувався або сервер відключений. Біля кнопки також відображається дата і час останньої синхронізації і часовий сервер.

Перегляд додатків, що використовують мікрофон

Стежити за приватністю буде тепер легше. У збірці 18252 з’явилася функція, що відповідає за відображення значка мікрофона в області сповіщень, якщо якийсь додаток його використовує. У цій збірці при наведенні курсору на цю іконку підказка буде відображати назву. Якщо декілька додатків використовують мікрофон, підказка покаже їх кількість. Розробники обіцяють доробити цю функцію в наступних оновленнях.

Доопрацьований пошук і Cortana

Розробники вивчають нові способи покращення пошуку і роботи з асистентом в Windows 10. При запуску пошуку ви виявите нову сторінку з недавньої активністю і великою кількістю простору, а також з підтримкою білої теми, Acrylic і опціями для фільтрації результатів. Інсайдери можуть зауважити також інші зміни, про яких розробники розкажуть пізніше.

Іконка центру повідомлень

Якщо у вашому комп’ютері є оновлення, готові до встановлення та потребують перезавантаження, в області сповіщень буде відображатися відповідна іконка з помаранчевим індикатором.

Інші оновлення для інсайдерів

Пошта і Календар. У версії 11001.20106 з’явилася кнопка для перемикання на Microsoft To-Do. Оновлення доступне для інсайдерів, так і для користувачів стабільної версії Windows 10.

Загальні зміни, поліпшення і виправлення

Виправили баг, через якого PDF-файли відображалися некоректно в Microsoft Edge.
Виправили баг, через якого скролінг за допомогою коліщатка миші у UWP-додатках був занадто швидкий.
Розробники зменшили кількість перемальовування іконок на таскбаре в різних сценаріях (при роботі з кошиком, наприклад).
Антивірусні програми в цій збірці повинні працювати як зареєстровані захищені процеси, щоб Захисник Windows їх знайшов і передав контроль за безпекою. Якщо вони ще не оновлені і не підтримують цю функцію, Захисник Windows буде включений за замовчуванням.
Виправили баг, через який система використовувала дуже багато ресурсів процесора тривалий період часу при взаємодії з Bluetooth-пристроями.
Виправили баг, через якого Cortana.Signals.dll крашился у тлі.
Виправили баг, через який віддалений робочий стіл відображав чорний екран у деяких користувачів. Цей же баг приводив до фризів віддаленого робочого столу при використанні VPN-підключення.
Виправили баг, через якого мережеві диски відображалися як недоступні.
Розробники поліпшили сумісність екранного диктора з Google Chrome.
Поліпшили продуктивність екранної лупи.
Виправили баг, через якого Піньінь IME відображався в режимі англійської мови на таскбаре навіть при наборі на китайській мові.
Виправили баг, через який при додаванні мови клавіатури з Параметрів відображалася помилка “Unavailable input method”.
Оптимізація доставки тепер підтримує LEDBAT в рамках однієї LAN.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.