2019 рік стане найгіршим для виробників комп’ютерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У першому кварталі 2019 року виробники комплектуючих для персональних комп’ютерів зіткнуться з серйозним спадом. Про це повідомив Тайванський ресурс DigiTimes, добре відомий своїми зв’язками з джерелами в ланцюжку виробничих поставок.

У другому кварталі неприємна тенденція продовжиться. Вже в третьому кварталі 2018 року дохід таких виробників, як ASUSTeK Computer, Gigabyte Technology і інших компаній, виявився помітно нижче очікуваного аналітиками. Наприклад, у ASUSTeK зниження чистого прибутку в порівнянні з минулим роком склало 43%.

Компанія MSI (Micro-Star International) зуміла “виїхати” на продажах ігрових ноутбуків, втративши “всього” 6,6% чистого прибутку. Gigabyte втратила також трохи, але для неї це виявився найгірший квартал за десятиліття-з 2008 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники знизили свій прогнозований дохід в четвертому кварталі, передчуваючи зниження купівельної активності в Китаї. У першому кварталі також очікується різкий спад за рахунок зниження “майнерской” лихоманки, яка приводила до великих продажів рік тому. Це може призвести до дворазового падіння виручки у Gigabyte і TUL.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.