Categories: Ґаджети

Яким на нашу думку буде новий iPhone

Share

Повернення кнопки Home, металева задня панель або смартфон-розкладачка? Розповідаємо, яким би міг бути ідеальн

Очевидно, що Apple в 2019 році продовжить дотримуватися принципу, закладеному в 2018 році, і знову випустить три смарфтони: бюджетного приймача XR і спадкоємців XS і XS Max. Але оскільки вартість XR фактично виявилася не такою бюджетною, як хотілося б (його ціна в Україні становить мінімум 30 000 гривень), компанії варто було б задуматися про нову, четверту модель iPhone. Якою б вона могла бути?

Реінкарнація iPhone 7

На думку багатьох користувачів і експертів, ідеальним з точки зору функціональності та дизайну як і раніше залишається iPhone 7, представлений в 2016 році. Саме його реінкарнація могла б стати справжнім хітом, свого роду базовим iPhone, вартість якого не перевищувала б 500 доларів. На зменшення вартості такого мобільного пристрою могло б вплинути використання IPS-матриці, яка добре зарекомендувала себе у всіх iPhone, замість OLED, як у iPhone X і більш пізніх моделей. Крім того, вартість такого гаджета можна було б зменшити за рахунок металевої задньої панелі, а не скляної (особливо з урахуванням того, що реліз бездротової зарядки AirPower найближчим часом, схоже, не передбачається).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За великим рахунком, у випадку з оновленням iPhone 7 Apple не варто було б навіть сильно змінювати кольорову палітру. Матовий і глянсовий чорний отримали загальне визнання, і настільки насичених темних відтінків у Apple до цих пір немає. Рожевий і золотий досі виглядають свіжо, а Space Grey вже можна вважати справжньою класикою. Єдина зміна в дизайні могло б торкнутися лише антен, які можна було б пофарбувати в колір корпусу пристрою, як це було зроблено з чорними iPhone 7.

Що стосується начинки, то Apple могла б розмістити ту ж камеру, що і в iPhone 8 або X (але тільки одинарну, як у випадку з iPhone XR, що теж дозволить заощадити, не позбавляючи пристрої пристойних характеристик), а також той же процесор, що і у більш нових моделей. Щоб не залишатися поза тренда на великі дисплеї, Apple варто було б збільшити його за рахунок звуження бічних рамок і верхньої панелі, але при цьому зберігаючи кнопку Home з функцією Touch ID, якої так не вистачає деяким користувачам нових iPhone.

iPhone XS, XR і XS Max: краще нікуди?

Набагато складніше уявити, якими будуть спадкоємці трьох головних смартфонів Apple 2018 року. По всій видимості, скляну задню панель вони навряд чи втратять, так як компанія все ж не втрачає надії коли-небудь в майбутньому вивести на ринок довгоочікувану модель AirPower. Але від чого точно варто було б відмовитися, так це від сталевих рамок у XS та XS Max: вони швидко дряпаються і забруднюється, що негативно позначається на зовнішньому вигляді пристрою і на його подальшому продажі, надаючи йому «потасканий» вид.

Використання OLED-панелей в смартфонах робить їх невиправдано дорогими і зменшує час автономної роботи, тому було б розумніше швидше вдосконалювати IPS-матрицю, зберігаючи при цьому тривалість роботи батареї. Та й кількість камер варто було б обмежити двома, а краще і зовсім одній для збереження естетичних якостей смартфона. Як показав iPhone XR, одинарна камера якого практично не відрізняється від XS, зберегти відмінну якість фотографій можна і без величезної кількості об’єктивів.

Ідеальний модельний ряд iPhone 2019 року, очевидно, повинен складатися з чотирьох моделей. Перший – базовий і максимально доступний, майже повторює стиль iPhone 7 з усіма його перевагами (надійна металева панель, кольору, розмір) і деякими перевагами новіших iPhone (процесор і камера). Решта три – повноцінні спадкоємці XR, XS та XS Max, лише злегка змінили дизайн і стали більш доступними за рахунок використання не менше функціональної одинарної камери і металевої рамки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    iOS 18 стане одним із найпомітніших оновлень. У ньому зміниться домашній екран

    Нова версія операційної системи iOS 18 отримає не лише функції на базі штучного інтелекту, а…

    01.05.2024

    Apple представить браузер Safari з підтримкою ШІ разом із новими операційними системами

    Компанія Apple тестує версію свого веб-браузера Safari, яка включає зміни в інтерфейсі користувача, розширені функції…

    01.05.2024

    Шахраї крадуть акаунти українців у WhatsApp

    Шахраї викрадають акаунти WhatsApp, використовуючи фейкові петиції про присвоєння «Героя України» загиблим захисникам. Про це повідомляє…

    30.04.2024

    В мережі з’явилися нові рендери Google Pixel 8a з додатковим кольором корпусу

    Про Google Pixel 8a продовжують з'являтися витоки, і сьогоднішній день не став винятком - насправді,…

    30.04.2024

    Експерти назвали додатки, які стежать за вами та збирають дані

    Оскільки мобільні додатки та сервіси можуть збирати детальну інформацію про користувачів, важливо знати, які дозволи…

    30.04.2024

    Представлені навушники Beats Solo Buds та Solo 4

    Бренд Beats, що належить Apple, анонсував нові накладні бездротові навушники Solo 4. Модель за ціною…

    30.04.2024