Categories: Ґаджети

Смертельна вразливість в Windows 10 вбиває комп’ютери

Share

Наскільки б погані у всіх відносинах операційні системи не випускала корпорація Microsoft, їх все одно продовжують використовувати сотні мільйонів людей по всьому світу. Ці люди не бажають навіть пробувати щось інше, щось на зразок Mac або безкоштовного Linux. 11 вересня 2018 року, фахівці антивірусної компанії ESET виявили в Windows 10 смертельну вразливістю «нульового дня», яка геть вбиває комп’ютери, тому як з її допомогою на ПК можна запустити будь-який шкідливий код.

За словами експертів, група хакерів під назвою PowerPool виявила в операційній системі Windows 10 і її більш ранніх версіях нову вразливість, про яку до сьогоднішнього дня не було нічого відомо. Зловмисники атакують з її допомогою комп’ютери з Росії, України, Польщі, Великобританії, США, Німеччини, Індії та ряду інших регіонів світу. Перша хакерська атака була зафіксована ще 27 серпня, проте тоді їй не надали особливого значення.

Пролом міститься в додатку «Планувальник завдань», через який хакери змогли навчитися отримувати права суперадміністратора. З їх допомогою в операційній системі Windows 10, а також будь-який інший, можна виконувати взагалі будь-які дії, починаючи від розшифровки всіх секретних даних і закінчуючи виведенням комп’ютера з ладу шляхом порушення роботи його програмного забезпечення. Простіше кажучи, вразливість дозволяє отримати максимальні права доступу на виконання будь-яких завдань.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб потрапити в операційну систему шкідливе ПО поширюється під виглядом електронного листа з цікавою інформацією. Крім того, вже зафіксовані випадки зараження від відвідування різних веб-сайтів, відвідуючи яких користувачі погоджуються на завантаження і установку спеціального програмного забезпечення, необхідного нібито для правильного функціонування ресурсу. Компанія Microsoft вже поставлена ​​до відома, і вже зараз її розробники активно працюють над «латкою».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Розробники не поспішають використовувати нову систему платежів App Store

    Останнім часом світ технологій активно обговорює зміни в політиці App Store, які дозволяють розробникам використовувати…

    12.05.2024

    One UI 6.1 вийшла вже для 16 моделей смартфонів Samsung

    One UI 6.1 з функціями Galaxy AI дебютувала зі смартфонами Samsung лінійки Galaxy S24, а…

    12.05.2024

    Суд у Німеччині заборонив продаж смартфонів і ноутбуків Lenovo через патентний спір

    Німецький суд виніс рішення про заборону продажу пристроїв компанії Lenovo та її дочірньої компанії Motorola…

    12.05.2024

    Пентагон вибрав Aurora Flight Science для розробки свого майбутнього широкофюзеляжного гідролітака

    Під час Другої світової війни компанії-виробнику Hugues Aircraft було доручено керівництво програмою H4, яка полягала…

    12.05.2024

    За вами стежать через камеру ноутбука: фахівці пояснили, як це виявити

    Хтось зламав камеру вашого ноутбука і спостерігає за вами. "Камфектинг, або злом веб-камери, є поширеною…

    12.05.2024

    Представлено розумний дверний замок Xiaomi Smart Door Lock 2 з розблокуванням за візерунком вен на пальцях

    Компанія Xiaomi випустила новий розумний дверний замок під назвою Xiaomi Smart Door Lock 2 Finger…

    12.05.2024