Microsoft передумала вбивати Windows 7

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Microsoft передумала повністю відмовлятися від підтримки Windows 7 в 2020 р – корпоративні користувачі зможуть за гроші отримувати оновлення безпеки до січня 2023 року. Цикли підтримки Office і Windows 10 для підприємств і освітніх установ також були переглянуті.

Windows 7 «проживе» довше

Microsoft повідомила про продовження термінів розширеної підтримки операційної системи (ОС) Windows 7 редакцій Professional і Enterprise з 2020 р до січня 2023 р Завдяки цьому корпоративні клієнти, як і раніше не наважуються перейти на актуальну версію ОС, Windows 10, зможуть отримувати розширені поновлення безпеки (Extended security updates – ESU) протягом ще двох років після закінчення спочатку визначеного терміну.

Важливо відзначити, що ESU будуть надаватися клієнту на платній основі з щорічним підвищенням вартості послуги, причому платити доведеться за кожен пристрій з Windows 7 окремо. Власники Windows 10 редакцій Enterprise і Education отримають право на знижку при придбанні Windows 7 ESU.

Корпоративні користувачі хмарного сервісу Microsoft Office 365 Pro Plus, які оплатили ESU, зможуть, як і раніше користуватися даними офісним пакетом в Windows 7.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розширення циклу підтримки Windows 10 і Office

Microsoft вирішила в цілому переглянути свої плани щодо термінів підтримки Office і Windows для підприємств і сфери освіти, щоб зробити міграцію «на сучасний десктоп» менш болючою для клієнта.

Більш тривалі періоди підтримки отримають Windows 10 редакцій Enterprise і Education – 30 місяців замість стандартних 18.

Microsoft продовжить підтримувати Office 365 Pro Plus в Windows 8.1 до січня 2023 року, а в Windows Server 2016 – до жовтня 2025 р Office 2016 з можливістю підключення до Office 365 продовжить працювати аж до жовтня 2023 р замість спочатку запланованого жовтня 2020 р

Windows 7 утримує пальму першості

Незважаючи на всі старання Microsoft, спрямовані на те, щоб підштовхнути користувачів до переходу на сучасну Windows 10, прихильників старої і перевіреної ОС як і раніше залишається предостатньо. Більш того, за даними американської аналітичної компанії Netmarketshare, Windows 7 все ще займає левову частку ринку настільних ОС – вона встановлена ​​на 42,04% ПК і є найпопулярнішою настільною ОС в світі.

win7600.jpg

Windows 7 залишається найпопулярнішою операційною системою в світі

З квітня 2018 року кількість машин на Windows 7 повільно, але невпинно скорочується при одночасному зростанні пристроїв з Windows 10 «на борту». На даний момент частка Windows 10 складає 35,18%. Windows 8, яка повинна була стати універсальною ОС для настільних і мобільних пристроїв, продовжує функціонувати на 1,12% настільних комп’ютерів і ноутбуків. Її поліпшена версія – Windows 8.1 – утримує планку в 5,3%, дещо випереджуючи «безсмертну» Windows XP з її 4,18%. Windows Vista, по поширеній думці, одна з найгірших ОС Microsoft за останні десятиліття, за інерцією утримує 0,31% ринку операційних систем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.