iFixit розібрали клавіатуру MacBook Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одним з найбільш обговорюваних нововведень MacBook Pro 2018 стало третє покоління клавіатури «метелик». У ній змінилося відразу кілька елементів і хлопці з iFixit вирішили з’ясувати, як насправді влаштована нова клавіатура.

Візуально вона повністю схожа на попередню модель. Косметичні відмінності можна помітити лише в позиціонуванні деяких написів, начебто символу клавіші CMD.Клавіші стали трохи тонші: 1,25 мм проти 1,5 мм. Знімати їх тепер значно легше без ризику пошкодити механізм.

Найголовніше нововведення – силіконова підкладка. У внутрішньому документі для представників сервісних центрів Apple підтвердила, що це нововведення зроблено для запобігання попадання пилу в досить ніжний механізм «метелик».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iFixit вирішили переконатися, чи рятує такий захист від пилу на практиці. Посипавши клавіатуру флуоресцентним порошком, тестувальники активно натискати на клавіші. Після чого демонтували їх і подивилися, куди він потрапив.Мембрана показала себе з кращого боку. Клавіатура захищена від попадання порошку, механізм не постраждав.

А ось тест з піском нова клавіатура провалила. Посипавши клавіші, тестувальники набирали на клавіатурі текст протягом хвилини. Цього разу силіконова прокладка не врятувала. Піщинки потрапили під механізм і клавіші стали залипати і клинити.Закінчивши тестувати клавіатуру, iFixit приступили до розбирання.В офіційному документі Apple є примітка: представникам сервісних центрів потрібно бути дуже обережними з силіконовою мембраною. Пошкодивши її, доведеться розбиратися весь ноутбук, а це займає дуже багато часу і сил.Після довгої процедури розбору, iFixit все-таки добралися до силіконової прокладки. Вона представлена єдиним листом з отворами і затискається механічним блоком клавіш.

У iFixit відзначають, що поліпшені клавіші і доопрацьований механізм «метелик» як і раніше не дозволяють назвати клавіатуру MacBook Pro 2018 практичною. Її ремонт – то ще заняття, а по пилу все одно є питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.