Categories: Ґаджети

Microsoft представила Surface Go. Це найдешевший планшет на Windows 10

Share

Планшет Microsoft Surface Go оснащений 10-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю 1800 на 1200 пікселів і співвідношенням сторін 3: 2, процесором Intel Pentium Gold 4415Y сьомого покоління, 4/8 ГБ оперативної і 64/128 ГБ постійної флеш-пам’яті SSD, слотом для установки карт пам’яті microSD до 512 ГБ включно, повноцінним 3,5 мм роз’ємом для навушників, а також інтерфейсом USB Type-C для підключення різних гаджетів і звичайно ж підзарядки.

Виробник обіцяє цілих 9 годин автономної роботи при активному екрані на яскравості трохи нижче середнього. Прямо «з коробки» на планшеті використовується операційна система Windows 10 S, тобто працює в спрощеному режимі, однак буквально в пару кліків її можна зробити повноцінною, причому офіційно і абсолютно безкоштовно, що не менш важливо. З планшетом Surface Go сумісні стилус Surface Pen і клавіатура-обкладинка Type Cover, але купувати їх потрібно окремо.

Найголовніше в новинці – ціна. Пристрій володіє вкрай привабливим цінником. Збір попередніх замовлень на модель з підтримкою мережі Wi-Fi почався вже сьогодні, тобто 10 липня 2018 року. Оформити попереднє замовлення можна в США, Канаді, Новій Зеландії, Великобританії, Ірландії, Франції, Німеччини, Австралії, Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах, Швейцарії, Данії, Фінляндії, Швеції, Норвегії, Польщі, Італії, Португалії та Іспанії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, Україна в список країн, де можна купити Surface Go, не ввійшла, однак поки що точно невідомо, чи зможуть українці купити цей планшетний комп’ютер, тому надія ще є. Версія з 4 ГБ ОЗУ і 64 ГБ ПЗУ коштує $ 399, тоді як за модель з 8 ГБ оперативної і 128 ГБ постійної флеш-пам’яті просять $ 549. У продаж новинка надійде 2 серпня 2018 року, а в кінці року для покупки стане доступна модуль з LTE і ідентичними технічними характеристиками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Ось чому Windows XP не варто використовувати у 2024-му році (відео)

    Техноблогер Ерік Паркер опублікував цікавий відеоролик: він показує, як Windows XP відстала від часу в…

    17.05.2024

    Qualcomm перестає постачати компоненти для Huawei до США

    Влада США зупинила поставки компонентів американської компанії Qualcomm для китайської Huawei Technologies, імовірно, у відповідь…

    17.05.2024

    ASUS розкрила характеристики свого ноутбука на Snapdragon X Elite

    В'єтнамське відділення ASUS випадково опублікувало зображення та характеристики першого ноутбука компанії з процесором Qualcomm Snapdragon…

    17.05.2024

    Motorola представила новий смартфон у якого задня панель з дерева

    Сімейство смартфонів Motorola поповнила флагманська модель X50 Ultra. Крім потужного заліза, просунутої камери та «кіберспортивного»…

    17.05.2024

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024