Microsoft запустила технологію, здатну зламати всі комп’ютери на Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головна проблема операційної системи Windows 10 не в її інтерфейсі, який сильно заточений під пристрої із сенсорними екранами, а в політиці Microsoft. Компанія вважає за краще вирішувати за користувачів, коли і які оновлення потрібно завантажити їх комп’ютери, ніж багато дуже сильно незадоволені.

15 червня 2018 року, американська корпорація відкрито заявила про запуск нової технології, яка здатна зламати всі комп’ютери на десятій «винді». Якщо бути точним, то це штучний інтелект. Тепер за поширення оновлень для операційної системи Windows 10 відповідає штучний інтелект, а не живі люди.

Компанія Microsoft тестувала його і раніше, проте тоді остаточні рішення приймали живі співробітники, тоді як з сьогоднішнього дня ШІ став самостійним. Фахівці лише зрідка спостерігають за його роботою, щоб він правильно виконував свою задачу.«Розумний» алгоритм компанії Microsoft збирає різні дані про пристрої користувачів, тобто про комп’ютери та планшетах, після чого аналізує статистику і пророкує, на яких гаджетах оновлення Windows 10 має завантажитися і встановитися без проблем.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Саме таким пристроям в першу чергу надається доступ до оновлень, а потім вони самі починають поширювати їх для інших комп’ютерів. Раніше все це робили співробітники, тоді як тепер – «розумний» робот.

Компанія Microsoft запевняє, що її алгоритм здатний в два рази швидше виконувати завдання з розповсюдження оновлень для операційної системи Windows 10 в порівнянні з тим, як якщо б за це відповідали живі люди.

У майбутньому швидкість стане ще вище, тому як фахівці працюють над поліпшенням ШІ, щоб він став швидшим і ще «розумнішим».Людський фактор завжди може зробити свою справу, проте використання ШІ для поширення всіх оновлень для Windows 10 може привести до того, що всі комп’ютери на десятій «винді», а таких в світі більше 300 млн, в одну мить вийдуть з ладу.

Станеться це в разі, якщо штучний інтелект спрацює неправильно. Чи виправданий такий ризик? Раніше стало відомо, що оновлення для Windows 10 стали платними. Платити величезні суми доведеться всім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.