Нова камера Leica без дисплея за $10 000: Що робить її такою особливою

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Leica представила нову цифрову повнокадрову камеру M11-D, яка відрізняється від сучасних моделей відсутністю звичного екрану на корпусі. Це означає, що композицію можна вибудовувати лише через видошукач, а перегляд фотографій можливий тільки за допомогою смартфона. Leica пояснила, чому така камера буде цікавою у 2024 році.

Реклама

Leica M11-D орієнтована на шанувальників аналогової фотографії. Її дизайн створений для того, щоб користувач міг повністю зосередитися на процесі зйомки, а результати оцінювати лише після “проявки” та “друку” знімків. Відсутність екрану на задній панелі камери ускладнює візуалізацію впливу налаштувань ISO чи витримки на зображення, що робить її підходящою для досвідчених фотографів або тих, хто хоче удосконалити свої навички.

Замість екрану на задній частині камери розташований диск ISO. Повнокадровий сенсор камери має роздільну здатність 61 Мп (9528×6328 пікселів), а фотографії у форматах JPEG і DNG займають приблизно 15 і 100 МБ відповідно.

Корпус Leica M11-D виготовлений з металу і важить 540 грамів. Для зберігання знімків передбачена вбудована пам’ять обсягом 256 ГБ або можливість використання картки UHS-II SD. Для передачі файлів використовується Bluetooth, а для підключення до смартфона – додаток Leica Photos. Ціна Leica M11-D у США складає $9395.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ