Ґаджети

Samsung зізналася у копіюванні дизайну годинника та навушників Apple

Share
Час читання: 2 хв.

Лі Дже Ен, голова Samsung Electronics, різко висловився щодо своєї корпорації після липневої презентації Galaxy Unpacked 2024. Як повідомляє Economic Daily з посиланням на анонімні джерела, критика Лі Дже Ена пов’язана з негативними відгуками, що обрушилися на Samsung за плагіат дизайну смарт-годинників Galaxy Watch Ultra та навушників Galaxy Buds3 Pro.

Що саме не сподобалося Лі Дже Ену?

Перш за все, численні звинувачення в копіюванні. Після презентації користувачі були обурені тим, як відверто Samsung скопіювала дизайн нових навушників та розумних годинників Apple. У випадку з Galaxy Watch Ultra було скопійовано навіть назву.

Порівнюючи Galaxy Watch Ultra та Apple Watch Ultra, можна помітити безліч схожих деталей: титановий корпус, помаранчева кнопка дії, схожі ремінці (всі три), циферблат. Samsung навіть запозичила функції для дайвінгу та SOS-дзвінка.

Galaxy Buds3 Pro
AirPods Pro

Galaxy Buds3 Pro теж не уникнули звинувачень. Вони схожі на AirPods Pro, за винятком прозорої кришки і дужок, що світяться. Форма, знімні амбушури та функції, такі як управління натисканням на дужку, просторове аудіо та режим «прозорості», нагадують продукцію Apple.

Окрім того, Лі Дже Ен був незадоволений якістю продуктів. Раніше Hi-Tech Mail писав про масові дефекти Galaxy Buds3 Pro, а також про те, що у Galaxy Watch Ultra злазила фарба з корпусу.

ЗМІ повідомляють, що голова Samsung Electronics вжив жорстких заходів для перегляду політики роботи мобільного підрозділу (MX). Серед цих заходів: кадрові перестановки у керівництві, зниження зарплат і звільнення. Зазначається, що мобільний підрозділ був найбільш високооплачуваним відділом Samsung, який також розвиває ШІ-функції Galaxy AI. Вважається, що співробітники почали приділяти більше уваги Galaxy AI, який стане платним через кілька років, ніж якості продукції.

Експерти ринку ставлять питання і до самого Лі Дже Ена — дивно, що керівництво не було обізнане про те, що випускає компанія, і дізналося про це лише після хвилі негативу.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleSamsung
  • Останні записи

    Apple змушена буде змінити iOS на подобу Android

    Єврокомісія надіслала Apple застереження з вимогою надати стороннім розробникам та виробникам повний доступ до всіх…

    20.09.2024

    Оновлений OnePlus 13 вийде з вражаючими 24 ГБ оперативної пам’яті

    Новий OnePlus 13 дебютує наступного місяця в Китаї, а глобальний випуск заплановано на пізніше. Ми…

    20.09.2024

    Автономність iPhone підвищується завдяки зниженню частоти процесора в iOS 18

    Фахівці радять користувачам по всьому світу утриматися від оновлення до iOS 18, поки не вийдуть…

    20.09.2024

    Galaxy S25 і S25 Plus збережуть швидкість заряджання, як у попередників S22

    Китайський регулятор 3C сертифікував дві нові моделі смартфонів Samsung – SM-S9310 та SM-S9360, які відповідають…

    20.09.2024

    Samsung Galaxy Ring скоро отримає два додаткових варіанти розміру

    Samsung Galaxy Ring, який був презентований у лютому, незабаром з'явиться у двох нових розмірах –…

    20.09.2024

    Sony представляє обмежену серію консолей та аксесуарів PlayStation на честь 30-річчя

    Цього року Sony святкує 30-річчя бренду PlayStation і випускає обмежену серію консолей та аксесуарів. Серед…

    20.09.2024