Ключова функція зникла з Samsung Galaxy Watch 7 та Ultra

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

На початку цього тижня було представлено нові Galaxy Watch 7 та Watch Ultra з оновленими внутрішніми компонентами та новим датчиком BioActive. Цей удосконалений датчик, як стверджується, ефективніший, ніж попередні версії, проте це змусило Samsung видалити ключову функцію, яка раніше була унікальною для лінійки Galaxy Watch.

Реклама

Старі моделі Samsung Galaxy Watch, включаючи Galaxy Watch 6, могли заряджатися, якщо їх поміщали на задню панель телефону Samsung, що підтримує бездротове заряджання. Ця функція, відома як зворотне бездротове заряджання, дозволяла телефонам Samsung збільшувати час автономної роботи таких аксесуарів, як навушники і деякі моделі Galaxy Watch.

Декілька поколінь флагманів Samsung, включаючи нещодавно анонсовані Galaxy Z Flip 6 і Fold 6, підтримували зворотне заряджання. Максимальна потужність цієї функції обмежена 4,5 Вт і призначена для використання як запасний варіант, коли немає доступу до настінного адаптера або банку живлення.

Реклама

У нових моделях Galaxy Watch 7 та Watch Ultra компанія Samsung змінила форму заднього скла, щоб розмістити сучасний датчик BioActive. На новій сторінці підтримки зазначено, що зміна дизайну збільшила відстань між задньою панеллю годинника і котушкою бездротової зарядки, яка знаходиться всередині. Через це функція зворотного бездротового заряджання більше не підтримується у Galaxy Watch 7 та Watch Ultra. “Ми цінуємо ваше розуміння”, – заявили у Samsung.

Можливість заряджати Galaxy Watch, поклавши їх на задню панель телефону, ніколи не була настільки ж зручною, як бездротовий зарядний пристрій, що поставляється в комплекті. Проте це могло стати порятунком у разі, якщо у ваших Galaxy Watch закінчився заряд, а поблизу немає розеток. До цього часу Samsung був єдиним виробником, який пропонував таку функцію на своїх смарт-годинниках.

Однак реалізація цієї функції мала свої недоліки. По-перше, вона працювала лише з телефонами Samsung, а не з іншими телефонами із зворотним бездротовим заряджанням. Для її роботи була потрібна специфічна сертифікація Samsung Wireless Fast Certification. По-друге, вигнуті вушка ремінця, представлені у Galaxy Watch 5, ускладнювали встановлення годинника на широку плоску поверхню, наприклад, задню панель телефону або широкий бездротовий зарядний пристрій. Відмова від цієї функції, ймовірно, є поступовим кроком, і Samsung планує поступово її виключати.

Крім відмови від підтримки зворотного бездротового заряджання, Samsung також попереджає, що Galaxy Watch 7 та Watch Ultra будуть заряджатися повільніше, якщо використовувати старі зарядні пристрої. Замість цього рекомендується використовувати нову модель зарядного пристрою – EP-OL300, яка, ймовірно, підтримує швидшу зарядку і постачається в комплекті з новими годинниками.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ